Heidi Iversen, Mia Landsem, Charlotte Hovring, Marianne Harlem, Vilde Foss og Una Prohic(Foto:Erik Krafft)

Sikkerhetsselskapet Orange Cyberdefense Norway AS rekrutterer tungt til tross for utfordrende tider. De fortsetter dermed den sterke veksten fra 2019 og første halvdel av 2020. Så langt i år har de ansatt 13 nye medarbeidere, og i september utvider de staben med ytterligere fem nyansatte – alle kvinner. Dermed har de doblet antall ansatte i løpet av kun ett år, og i tillegg satset stort på talentfulle kvinner, som det er stor mangel på i it-sikkerhetsbransjen.

Marianne Harlem ble ansatt som Marketing Manager i september 2019, som første kvinne inn i selskapet og ledergruppa. Gjennom det siste året har ledelsen jobbet målrettet for å rekruttere flere kvinner til selskapet. De har gjort ord til handling, og har nå en andel på hele + 20% kvinner av den totale arbeidsstyrken, og flere skal det bli fordi de ser at det lønner seg.

– Kjønnsmangfold og -inkludering er ikke bare den riktige, men også den smarte, veien å gå. Vi har fokusert på flere kvinner som en strategi for å bedre trivselen på jobb, og øke kreativitet og innovasjon. Så dette er i bunn og grunn et verktøy for å øke veksten i selskapet, sier Marianne Harlem, Marketing Manger i Orange Cyberdefense.

– I august 2019 hadde vi ingen kvinner i arbeidsstokken. Nå fører strategien med seg en positiv effekt og flere kvinner søker seg til oss. Det er det mulig å få til en endring relativt raskt, og Orange Cyberdefense oppfordrer derfor flere selskaper til å bruke likestilling som en aktiv strategi for å bedre verdiskapingen, sier Harlem.

En av de nyansatte kvinnene i Orange Cyberdefense er den profilerte gameren, foredragsholderen og «datadetektiven» Mia Landsem. Hun er utdannet innen it-sikkerhet fra Noroff og ansatt som etisk hacker. Mia er spesielt kjent for kampen mot spredning av private bilder på nett. Hun har også nylig gitt ut boken «Trygg på nett», hvor hun formidler klart og tydelig hvordan barn kan navigere klokt på Internett og med mobil.

Heidi Iversen er ansatt som sikkerhetsrådgiver, hun har en utdanningsbakgrunn fra IT-Universitetet i København, med en mastergrad i Digital Innovation & Management. Frem til i dag har hun jobbet med informasjons- og IT-sikkerhet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som er en del av Skatteforvaltningen under det danske Skatteministeriet.

Una Prohic er også ansatt som sikkerhetsrådgiver i selskapet. Hun har sin styrke innenfor skysikkerhet og spesielt Google Cloud. Una er utdannet innen informatikk ved Universitetet i Oslo, og har jobbet som konsulent i Bouvet og sikkerhetsanalytiker i Mnemonic.

Vilde Foss Arnesen er ansatt som sikkerhetskonsulent, og skal jobbe med support og oppfølging av kunder. Hun er utdannet innen it-sikkerhet ved Noroff, og har blant annet jobbet med it-support hos Danske Bank og Lillestrømbanken.

Charlotte Hovring blir en del av salgsteamet i Orange Cyberdefense, som Key Account Manager. Hun har vært ansatt i Dell og Dell EMC i til sammen 14 år, og vil ha et viktig ansvar i den videre satsningen på kunder i offentlig sektor.

– Vi gleder oss stort over å ha fått denne gjengen dyktige kvinner om bord. De blir viktig tilskudd til teamet med sin kompetanse – og at de i tillegg var de sterkeste kandidatene i ansettelsesprosessen var selvfølgelig det som veide tyngst, sier Marketing Manager Marianne Harlem.

Orange Cyberdefense er cybersikkerhetseksperten i Orange Group. Som Europas ledende tilbyder av sikkerhetstjenester er vårt mål å bygge et tryggere digitalt samfunn. Vi er en trusselforsknings- og intelligensdrevet sikkerhetstilbyder med uovertruffen tilgang til kjente og nye trusler. 

Orange Cyberdefense har mer enn 2100 eksperter inkludert 250+ forskere og analytikere, 16 SOC, 11 CyberSOC og 4 CERTs over hele verden samt salg- og support i 160 land. Vi er stolte av å kunne tilby våre kunder global beskyttelse med lokal kompetanse mot hele trusselbildet.

www.orangecyberdefense.no

Orange er en av verdens ledende telekommunikasjonsoperatører med en omsetning på 42 milliarder euro i 2019 og 147 000 ansatte på verdensbasis (desember 2019), deriblant 87 000 ansatte i Frankrike. Gruppen har 266 millioner kunder over hele verden (31. desember 2019), inklusive 207 millioner mobilkunder og 21 millioner bredbåndskunder. Gruppen er representert i 26 land. Orange er også en ledende tilbyder av globale IT- og kommunikasjonstjenester til multinasjonale selskaper, fra Orange Business Services. I desember 2019, presenterte Orange-gruppen sin nye strategiplan «Engage 2025», som styrt av sosial- og miljømessig ansvarlighet, tar sikte på å finne opp operatørmodellen sin på nytt. Med fokus på vekstområder og det å plassere data og AI i hjertet av innovasjonsmodellen, vil gruppen bli en mer attraktiv og ansvarlig arbeidsgiver, tilpasset fremvoksende yrker.

Orange er oppført på Euronext-børsen i Paris og på New York Stock Exchange.

www.orange.com

Marianne Harlem er pressetalskvinne for Orange Cyberdefence i Norge( Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*