Samsung  Gear S med Opera Mini (Foto: Opera Software)
Samsung Gear S med Opera Mini (Foto: Opera Software)

Opera Mini fra norske Opera Software blir den første nettleseren på Samsung’s Gear S, et armbåndsur som bruker den bærbare operativsystem-platformen Tizen. Brukere av denne nye smart-klokken kan glede se over surfing fra håndleddet, annonserte Opera Software for få dager siden.

Opera Mini on black Samsung Gear S
Opera Mini på en svart Samsung Gear S. (Foto: Opera Software)

Med over 250 millioner månedlige brukere verden rundt er Opera Mini kjent for sin komprimeringsteknologi som krymper web-sidene ned til så lite som 10 % av opprinnelig volum. Resultatet er en raskere og mer energisparende surfeopplevelse. Effektiviteten gjør at bildetunge sider lastes på et blunk.

Fingervennlige funksjoner for småskjerm-surfing

I tillegg inkluderer Opera Mini mange fingervennlige funksjoner. Smart Page gir brukeren alle sosiale oppdateringer og siste nytt på én skjerm. Opera Minis Speed Dial har blant annet snarveier som store knapper, og gjør Gear S brukere i stand til å gå til sine favorittsteder med et enkelt trykk.

Fullverdig nettleseropplevelse på en kroppsbåret enhet 

– Som en utvikler av kraftige, lettvektsnettlesere har Opera vært en pionér i å gjøre weben tilgjengelig på en enorm mengde forskjellige enheter, slike som internetttastaturet, dual-skjerm håndholdt spillkonsoll, IP-telefoner, og nå kroppbårne enheter, sier Lars Boilesen, CEO for Opera Software. – Vi er henrykte over at Opera Mini vil bli den første nettleseren som Gear S brukere kkommer til å laste ned. Dette er en spennende ny opplevelse for Gear-brukere.

Samsung Gear S eiere vil kunne laste ned Opera Mini fra Samsung Gear Apps gratis.

Først Microsoft – så Samsung

Samsung-avtalen føyer seg inn i en rekke av flere positive meldinger fra det norske selskapet den siste tiden. 21. august i år  signerte Opera Software lisensavtale med Microsoft som ønsket Opera Mini som standard nettleser for Microsofts eksisterende Series 30 og 40 telefoner og Asha telefoner (les tidligere Nokia-modeller).

Som en del av avtalen, vil de som bruker eksisterende nettleser for disse telefonene, Xpress, bli oppmuntret til å oppgradere til den nyeste nettleseren Opera Mini. Fabrikknye enheter vil ha Opera Mini forhåndsinstallert.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*