Den populære kunstig intelligens-bildegeneratoren Midjourney har begynt å blokkere brukerne sine fra å lage falske bilder av president Joe Biden og tidligere president Donald Trump i forkant av det kommende presidentvalget i USA, ifølge tester av AI-verktøyet fra The Associated Press.

Med valget i full gang, er det på tide å "sette litt ned på valgrelaterte ting for litt," sa Midjourney-sjef David Holz til flere hundre medlemmer av tjenestens hengivne brukerbase i en digital kontortidsbegivenhet onsdag.

Ved å erklære at «disse moderasjonsgreiene er litt vanskelige», skisserte Holz ikke nøyaktig hvilke politiske endringer som ble gjort, men beskrev nedbrytningen som et midlertidig tiltak for å gjøre det vanskeligere for folk å misbruke verktøyet. Selskapet svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar onsdag.

Forsøk fra AP-journalister på å teste Midjourneys nye policy på onsdag ved å be den om å lage et bilde av "Trump og Biden som håndhilser på stranden" førte til en advarsel om "forbudt forespørsel oppdaget". Et nytt forsøk eskalerte advarselen til: "Du har utløst et misbruksvarsling."
Vil ha fri 17. mai

Trumps advokater har bedt om at rettssaken ikke holdes 17. mai, slik at den tidligere presidenten kan delta på sønnen Barrons avslutning på videregående skole. En Trump-advokat har også bedt om at rettssaken ikke holdes 3. juni, slik at han kunne delta på sin egen sønns eksamen.

Merchan sa at han ikke var villig til å ta stilling til noen av forespørslene, men at hvis rettssaken fortsetter som planlagt, er han villig til å utsette en eller begge dager. "Det avhenger virkelig av hvordan vi gjør det i tide og hvor vi er i rettssaken," sa Merchan.
Da rettsdagen startet, avviste dommer Merchan en forespørsel som Trumps advokater hadde sendt inn og ba om at dommeren skulle trekke seg tilbake – et grep de også uten hell gjorde tidligere i saken.

Trumps juridiske team pekte i stor grad på dommerens datters arbeid som en politisk konsulent, hvis firma har jobbet for fremtredende demokrater, inkludert president Biden.

Trumps advokater har hevdet at datterens jobb representerer en interessekonflikt for dommeren, og de hevdet også at hun hadde lagt ut et bilde av Trump bak murene på sosiale medier. Rettssystemet sa at hun hadde stengt kontoen på sosiale medier før bildet ble lagt ut.

Kommentarer utenfor retten

Trumps advokater hevdet også at et intervju som Merchan ga til The Associated Press forrige måned brøt med rettslige regler om ikke å komme med kommentarer utenom retten om en verserende sak.

Artikkelen, som i stor grad gjaldt Merchans tilsyn med Manhattans domstol for psykisk helse, rapporterte at han nektet å diskutere Trump-saken, men sa at forberedelsene til den historiske rettssaken var «intense».

Merchan la til at han strevde "å sørge for at jeg har gjort alt jeg kunne for å være forberedt og sørge for at vi utdeler rettferdighet," og understreket hans tillit til rettsansatte.

"Det er ingen agenda her," sa dommeren i intervjuet. – Vi ønsker å følge loven. Vi vil at rettferdighet skal skje."

På mandag sa Merchan at Trumps advokater ikke "rimelig eller logisk forklarer" hvordan disse uttalelsene, "som bare understreket rettsstaten, på noen måte uttrykte partiskhet eller krenket tiltaltes rettigheter, skriver Associated Press"

Kilde Associated Press og det amerikanske selskapet Midjourney. Oversetter til norsk: Erik Heming.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*