Kees-Jan Starrenburg leder Akzo Nobel i Norden(Foto: Jan Starrenburg>)

Kees-Jan Starrenburg etterfølger Jesper Salskov Jensen, som etter seks år fortsetter sin karriere utenfor AkzoNobel. Kees-Jan kommer delvis til å lede den nordiske virksomheten til Decorative Paints-enheten som produserer, markedsfører og selger velkjente varemerker som Nordsjö, Sadolin og Cuprinol.

Før Kees-Jan startet sin karriere hos AkzoNobel, arbeidet han hos Sabic, en multinasjonal kjemiindustriaktør i Nederland og Storbritannia. I 2010 påtok Kees-Jan seg stillingen som ansvarlig for AkzoNobels butikker i Nederland. Han fortsatte deretter i stillingen som markedssjef for Decorative Paints i Sveits/Østerrike og senere som virksomhetsleder i Sveits. Nylig var Kees-Jan ansvarlig for integrasjonen og utviklingen av et av AkzoNobels oppkjøp, Fabryo, som produserer og selger maling i Romania. Kees-Jan Starrenburg har med andre ord en gedigen erfaring innenfor bransjen med over et desennium hos AkzoNobel i ulike lederstillinger.

«Jeg ser frem til å lede AkzoNobel i Norden, styrke våre posisjoner i markedet og fortsette utviklingen som ledende malingsvirksomhet med fokus på innovative og bærekraftige produkter og løsninger for kundene våre. Vi er på god vei til å oppnå vår felles strategi «15 by 20» som dels vil resultere i at vi blir mer lønnsomme, men også at vi som organisasjon er bedre rustet for fremtiden,» sier Kees-Jan Starrenburg.

«Koronavirusutbruddet har til en viss grad tvunget AkzoNobel til å avvente reisen mot «15 by 20». Men for våre virksomheter i Norden har det også ført med seg muligheter til økt salg og fornøyde kunder da etterspørselen etter maling har økt i takt med at flere og flere tilbringer mer tid hjemme. AkzoNobel er rustet til å gjenoppta og akselerere når markedet tar seg opp igjen for de av våre kunder innen industrisegmentet som i dag har minsket sitt behov som følge av covid-19,» uttaler Kees-Jan.

AkzoNobel, en av verdens ledende virksomheter innenfor maling og overflatebehandling, har valgt Kees-Jan Starrenburg som ny leder i Norden. AkzoNobel har vært en del av den nordiske malingsindustrien i over 200 år, og virksomheten omfatter hele kjeden fra utvikling og produksjon til distribusjon og salg av maling til forbrukere, malere og industrisegmentet.

AkzoNobel

Hos AkzoNobel er vi 34 500 engasjerte medarbeidere som sammen skaper forutsetninger for god livskvalitet og en inspirerende hverdag. Vi er en ledende global malingsvirksomhet som forsyner virksomheter og forbrukere verden over med både maling og overflatebeskyttelse. Per nå driver vi vår virksomhet i over 150 land og hovedkontoret vårt ligger i Amsterdam, Nederland. Våre innovative produkter bærer på en stolt historie og er laget for å gjøre livet enklere for mennesker i en verden som er i rask endring. Blant våre velkjente varemerker finner du International, Cuprinol, Nordsjö og Sikkens. Vi har gjentatte ganger blitt rangert som ledende innen bærekraft i vår bransje, og drives av å bidra til fremgangsrike områder og levende samfunn ved å skape en fargesterk og trygg verden der livet blir bedre gjennom det vi gjør. I Norden har AkzoNobel for tiden cirka 1 200 ansatte.

Kees-Jan Starrenburg i Akzo Nobel(Foto: Akzo Nobel)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*