Charge Node Next Step( Foto: Cision)

Raskt voksende svenske ChargeNode investerer nå i Norge med sin innovativ teknologi for skalerbar elbillading. I stedet for en ladeboks på hvert ladepunkt, gir selskapets unike teknologi muligheten til å sentralisere og optimalisere ladingen på hver parkeringsplass.  Selskapet har allerede gjort noen første installasjoner på det norske markedet på Gaustablikk høyfjellshotell, Gaustaview og Hotell Skjærgården

I Hemsedal er det også så vidt begynt arbeidet med en helt ny installasjon som må være ferdig og satt i drift til vinteren. Det blir en helt nyetablert parkeringsplass med nær tilknytning til Hemsedal skisenter og Fyrí hotell. Totalt er det 130 plasser, hvorav 70 er forberedt med elbillading, som bestilles av Totten Utvikling AS.

– Norge er et unikt marked med verdens mest modne elbilbruk. Med våre unike løsninger, både når det gjelder maskinvare og programvare, tror vi at vi kan gjøre en forskjell, sier Kristian Sandahl, administrerende direktør i ChargeNode.

ChargeNodes løsning er basert på en ladesentral som inneholder det meste av viktige komponenter. Sentralen fordeler deretter ladingen til ladekontaktene. Med ChargeNodes smarte system er det enkelt å optimalisere ladingen basert på brukernes behov. I tillegg vil det være holdbart, trygt og kostnadseffektivt. 

I mange land, inkludert Norge, har vi en situasjon der stadig flere elbiler trenger flere ladepunkt, mange steder er ikke forberdt på eller har tilrettelagt for ladebehovet vi ser komme, sier Frode Braaten, salgs- og Norge-ansvarlig for det norske markedet i ChargeNode. «Med vårt unike køsystem får alle besøkende den ladingen de trenger til ønsket avgangstid.»

Skalerbarhet og unik design bak suksessen

ChargeNodes løsninger har en unik design som gjør at de kan passe inn i omgivelsene med en minimalistisk aluminiumskanal. De integrerer også lading med  belysning, der lyspullerter for ladestolpe med belysning utvikles i samarbeid med Westal.

ChargeNode har utviklet både maskinvare og programvare og laget en løsning som med sin smarthet er skalerbar og gir lave drifts- og eierkostnader over tid. Løsningen fordeler tilgjengelig ladeeffekt på antall biler tilkoblet, basert på besøkendes avgangstider, bilenes ladekapasitet og ønsket lading. De som må sykle først får lading først, de som står høyere lades senere. Alle får lading uten å måtte øke effekten på eiendommen.

«På denne måten gir vi parkerte biler den ladingen de trenger etter tur, det passer for mange steder der bilene står parkert for lading i mange timer, for eksempel på jobb eller i borettslaget ditt,» sier Kristian Sandahl. – Vi har også skapt et velfungerende økosystem med en brukervennlig app og et enkelt betalingssystem for brukerne. Som kunde har du også full oversikt over systemet via ChargeNodes portal.»

Lengre levetid

ChargeNodes unike teknologi bidrar også til bedre holdbarhet, dels ved å samle viktige komponenter på ett sted i stedet for i hver ladekontakt, noe som bidrar til lengre levetid og reduserer behovet for grunnarbeider, og dels fordi løsningene er basert på bærekraftige materialer som resirkulert aluminium produsert av Norsk Hydro.

– Norge er ikke bare verdens ledende elbilland, landet leder også an når det gjelder å sette bærekraft i sentrum, og derfor tror vi at våre løsninger lander riktig med mange nordmenn som har gått lei av det eksisterende sortimentet, sier Kristian Sandahl.

Sterk vekst

ChargeNode har vært en suksess i Sverige med 19 000 instalerte ladepunkt og doblet salget hvert år. Den varme mottakelsen fra 44 000 ladebrukere har fått ChargeNode til å se lyst på fremtiden og forventer å doble salget hvert år de neste fire årene.

«Manglende tilgang på strøm, skyhøye strømpriser og for få ladepunkter skaper frustrasjon for mange, og derfor trengs det nye løsninger som utnytter kapasiteten bedre og optimaliserer for å kunne lade flest mulig elbiler,» sier Kristian Sandahl.

ChargeNodes satsning i Norge ledes av Frode Braaten fra selskapets kontor i Oslo .

For mer informasjon, vennligst besøk: chargenode.eu/no

Kristian Sandahl, Administrerende Direktør ChargeNode Group 
+46 709 115 266
kristian@chargenode.eu


Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se

VD Kristian Sandahl i CHarge Node AB( Foto: Cision AB)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*