KØBENHAVN, Danmark – 13. desember 2023. Novozymes og Chr. Hansen har kunngjort at navnet på det fremtidige fusjonerte selskapet Novonesis’ som betyr «En ny begynnelse» og kommer fra det greske ordet «genesis». Navnet reflekterer en ny æra av bioløsninger der innovasjon innen biologiske vitenskaper og teknologi vil tilby løsninger for å løse noen av de største utfordringene menneskeheten står overfor. Tidligere konsernsjef Helge Lund(bildet) er styreleder i Novo Nordisk, som er störste eier i Chr. Hansen, og eiere i Novoenzymes.

. På det svenskene kaller «Trettondagen», har Novozymes og Chr. Hansen annonserte deres fremtidige navn som ‘Novonesis’. Navnet reflekterer begynnelsen på en æra av bioløsninger hvor Novonesis vil frigjøre det fulle potensialet til biologiske løsninger og generere betydelig verdi for alle interessenter og samfunnet for øvrig. Kunngjøringen av navnet markerer en viktig milepæl mot å forene de to selskapene. Ester Baiget, president og administrerende direktør i Novozymes, sa: «Novonesis gjenspeiler hvor vi kom fra, hva vi kan oppnå og hva vi vil bli sammen. Vi er dedikert til å utnytte det transformative potensialet til biologi. Ved å bygge på arven vår med å utvikle innovative bioløsninger, står vi klare til å frigjøre enestående muligheter. I Novonesis vil vi foørene de flinkeste hodene og den beste vitenskapen og teknologien på feltet for å hjelpe kunder og bedrifter til å blomstre samtidig som vi gjør det mulig å løse noen av de største utfordringene vi alle står overfor. Vi er her for å starte en æra med bioløsninger. Derfor har vi valgt å kalle vårt nye selskap Novonesis, som betyr «En ny begynnelse».

Norsk styreleder i Novo Nordisk

Cees de Jong, styreleder i Novozymes, la til: «Vi utviklet navnet Novonesis i nært samarbeid og dialog mellom Novozymes og Chr. Hansen. Det har vært avgjørende å finne et navn som kan være et hjem for alle våre 10 000 ansatte, men enda viktigere bør navnet representere det fremtidige potensialet til bioløsninger. Vi tror vi har funnet det navnet i Novonesis. Et navn som gjenspeiler vårt enorme engasjement for å få biologiske løsninger til å spille en enda større rolle i vår planets fremtid.» Navnet «Novonesis» er supplert med en merkeidentitet inspirert av mikrobiologiens verden. Fremgang med å lukke kombinasjonen Godkjenningsprosessen for fusjoner fortsetter som planlagt, og vi forventer at stengingen vil finne sted i første kvartal 2024 etter myndighetsgodkjenning. Navnet Novonesis vil bli brukt og gradvis implementert når den foreslåtte kombinasjonen er fullført. Inntil endelige fusjonskontrollgodkjennelser er mottatt, og den foreslåtte kombinasjonen fullføres, vil Novozymes og Chr. Hansen opererer som helt egne selskaper. For ytterligere informasjon om den foreslåtte kombinasjonen, vennligst besøk www.power-with-biology.com eller www.chr-hansen.com/en/investors/proposed-merger.

Gresk opprinnelse

Navnet ‘Novonesis’ har opprinnelse i vitenskapens klassiske røtter ‘Genesis’ er gresk for ‘opprinnelse’ eller ‘begynnelse’. Ved å velge et ord med en rot i gresk, hedrer navnet hvordan gamle greske tenkere (fra Pythagoras til Aristoteles) spilte en nøkkelrolle i utviklingen av vitenskapen slik vi kjenner den i dag. «Novo» betyr ny. Novo-navnet er globalt forbundet med sterke vitenskapelige evner, et formålsdrevet tankesett, en nordisk arv samt en stor samfunnsmessig bidragsyter. Dette er alle eiendeler og verdier som deles av det fremtidige kombinerte selskapet.

Globalt nettverk

I et globalt nettverk av mer enn 23 produksjonssteder og nær 40 FoU- og applikasjonssentre og sysselsetter rundt 10 000 talentfulle og formålsdrevne ansatte. • Forpliktet til karbonnøytralitet innen 2050, en 75 % reduksjon i scope 1 og 2 utslipp fra vår egen virksomhet innen 2030, og en 35 % reduksjon i scope 3 utslipp fra hele vår forsyningskjede innen 2030. • Mål om en kjønnsbalanse på 45 til 45 % på tvers av alle fagpersoner og toppledelsen innen 2030.

Foto av styreleder Helge Lund i tatt av danske Novo Nordisk på toppen. Bildet nederst av Helge Lund er tatt av britiske BPl.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*