Prague, Czech Republic – April 29, 2016: Boeing 737 of Norwegian. Image was taken at Vaclav Havel airport.

Norwegians rekonstruksjonsprosess i Irland, kalt Examinership, ble i dag godkjent av dommeren i den irske High Court. Basert på denne beslutningen vil det samme forslaget bli sendt til avstemming. Adrian Dunne er ansatt som Executive Vice President Operations i Norwegian.i Norge. Selskapet vil deretter arbeide med å hente inn frisk kapital, med mål om å ha den prosessen avklart innen utgangen av mai.

Exmainership-prosessen i Irland er en rekonstruksjon som omfatter flere av Norwegians irske datterselskaper. Målet med prosessen, som ble innledet 18. november i fjor, er blant annet å styrke selskapet finansielt og å tilpasse flyflåtens størrelse til fremtidige behov.

– Vi er virkelig glade for at den irske retten har godkjent Norwegians rekonstruksjon i Irland. Nå har vi den billetten vi trenger for å kunne gå videre med rekonstruksjonen her i Norge og innhente frisk egenkapital, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

Den irske rettens avgjørelse ble gitt etter en rekke møter med selskapets kreditorer, som med stort flertall stemte for at rekonstruksjonen skulle gjennomføres. Tilsvarende avstemming vil finne sted blant kreditorene i den norske rekonstruksjonen i løpet av de neste fjorten dagene, før den norske retten skal ta endelig stilling. Den norske rekonstruksjonen fortsetter dermed som planlagt, og ventes å kunne stadfestes rundt midt i april.

– Dette er en krevende prosess som ikke er over ennå, men dagens rettsavgjørelse gir oss styrket tro på et positivt utfall. Vi forbereder oss på å være der for kundene våre når virkningene av pandemien avtar, reiserestriksjoner reduseres og verden åpnes opp igjen, sier Schram.

Dagens beslutning vil bli rettskraftig etter en klageperiode på en måned, og selskapet vil teknisk sett være i Examinership til den planlagte egenkapitalen er innhentet. Norwegian har som mål å være ferdig med kapitalinnhentingen i løpet av mai 2021, gitt at rettsprosessene forløper som planlagt.

Adrian Dunne er ansatt som EVP Operations i Norwegian. Dunne har mer enn 30 års ledererfaring fra luftfarten.

– Jeg er svært glad for å kunne ønske Adrian Dunne velkommen om bord. Hans solide lederegenskaper og dyptgående kunnskap om bransjen blir viktig for oss når vi nå forbereder oss på tøff konkurranse etter hvert som virkningene av pandemien avtar, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

De første 16 årene av sin karriere tilbragte Dunne i det irske flyselskapet Aer Lingus, der han hadde flere ulike stillinger, inkludert hovedansvaret for flyselskapets drift på flyplassen Heathrow i London og i Dublin. Videre har han de siste 15 årene hatt flere lederroller i Ryanair, blant annet som Director of Ground Operations og Director of Operations.

– Norwegian er et ambisiøst og innovativt flyselskap med kunder og ansatte i fokus. Jeg ser frem til å bidra til å utvikle selskapet videre, i en tid der hele luftfarten er i endring, sier Adrian Dunne.

Adrian Dunne er ansatt som Executive Vice President Operations i Norwegian.i Norge. Selskapet vil deretter arbeide med å hente inn frisk kapital, med mål om å ha den prosessen avklart innen utgangen av mai.

Adrian Dunne blir Vice President Operations i Norwegian. Han kommer fra Ryair(Foto: Rysanair)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*