Norwegian er nå det største europeiske flyselskapet i New York-området med over to millioner passasjerer i 2018. Ingen selskap utenfor USA og Canada frakter flere passasjerer til dette viktige markedet enn Norwegian.

En rapport fra Port Authority i New York og New Jersey viser at 2 004 896 passasjerer fløy med Norwegian til og fra New York-området i 2018; flere passasjerer enn noe annet ikke-nordamerikansk flyselskap. Dermed er Norwegian større enn internasjonale flygiganter som Lufthansa, British Airways og Emirates i New York. Etter Norwegian på listen kommer British Airways og deretter Emirates Airlines.

– Å være en så tung aktør i et marked der konkurransen er så hard er en stor anerkjennelse av vårt produkt, og viser at kunder på begge sider av Atlanteren setter pris på vår gode service, rimelige billetter og bransjens mest moderne fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Flyplasser som regnes som en del av New York-området er John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia og Stewart International.

I 2018 ble Norwegian kåret til det mest drivstoffeffektive flyselskapet på transatlantiske flyvningerav det uavhengige miljøinstituttet International Council on Clean Transportation (ICCT), med 30 prosent lavere CO2-utslipp per passasjer enn gjennomsnittet. Norwegian tilbyr i dag 55 ruter mellom USA og Europa. I forrige uke lanserte selskapet to nye direkteruter mellom New York og Athen, samt Chicago og Barcelona

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 160 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For sjette år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Fornebu 20180104. Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian presenterer selskapets planer for 2018 under en pressekonferanse torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*