AirBaltic er verdens mest punktlige flyselskap ifølge det britiske analyseselskapet for flybransjen, OAG. Her i Norden er Norwegian best med en 5. plass på verdensrankingen, mens SAS følger på 8. plass.

Norwegian på femteplass blant de mest punktlige
Verdens mest punktlige flyselskaper rangert av britiske OAG (Ill.: Statista)

 

 

AirBaltic har på 42.000 flyvninger oppnådd hele 95 % punktlighet i 2014. Til sammenlikning har Norwegian en score på 89,7 %, og SAS er ikke langt etter med 89,1 %. Punktligheten er målt som andel ankomster innenfor 15 minutter i forhold til planlagt landingstid.

Nær målet

Med dette er Norwegian svært nær et uttalt mål – nemlig å bli best på punktlighet. For ikke lenger enn ca. et år siden meldte E24 om flightstats.com sine målinger, som viste at Norwegian var på 31. plass i Europa av 33 selskaper. Nå har de avansert til 4.plass.  Av de syv beste selskapene er 5 europeiske, og Europa har også førsteplassen med AirBaltic. I undersøkelsen blir Norwegian kåret som beste lavprisselskap på punktlighet foran Thai AirAsia og EasyJet.

Bjørn Kjos smiler igjen for punktligheten (Foto:Norwegian)
Bjørn Kjos smiler igjen for punktligheten (Foto:Norwegian)

USA langt etter

Kommentarene til listen nevner også det faktum at det kun er ett amerikansk flyselskap blant de ti beste (Hawaian Airlines), og vi finner kun to amerikanske blant topp 20 (det andre er Alaska Airlines med en tolvteplass), hvor forøvrig Europa har 13 selskaper.

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*