Norwegian og Finnair er begge best i Nord-Europa(Foto. Norwegian)
Norwegian og Finnair er begge best i Nord-Europa(Foto. Norwegian)

For andre år på rad har Norwegian blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente Skytrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som betegnes den mest prestisjefylte og anerkjente prisutdelingen i flybransjen. Administrerende direktør Bjørn Kjos tok imot prisen under Farnborough Airshow denne uken og er strålende fornøyd konsernsjef. Men konkurrenten Finnair er Nord-Europas beste flyselskap i samme undersøkelse, skriver Nordic News.

– Denne utmerkelsen betyr utrolig mye for oss og jeg er veldig stolt og ydmyk over å få en så stor og viktig anerkjennelse to år på rad. Jeg vil takke alle passasjerene som har gitt Norwegian så store skussmål. Samtidig vil jeg takke alle i Norwegian som hver eneste dag gjør sitt ytterste for våre passasjerer. Denne tittelen beviser at kombinasjonen splitter nye fly, hyggelig service, lave priser og et stort og godt rutenett verdsettes høyt, sier administrerende direktør Bjørn Kjos til Nordic News.

– At Norwegian nok engang triumferer i kategorien som Europas beste lavprisselskap er en fantastisk prestasjon og noe flyselskapet bør være stolt av. Europa er kjent for å være en av de mest konkurrerende regionene i lavprismarkedet og Norwegian fortsetter å være et populært valg hos kunder. Ikke bare for korte flyturer, men også i det stadig voksende langdistansenettverket, sier administrerende direktør av SkyTrax, Edward Plaisted.

Prestisjefylt pris

SkyTrax World Airline Awards er den mest prestisjefylte og anerkjente prisutdelingen i flybransjen. Reisende fra over 160 land deltar hvert år i verdens største undersøkelse for kundetilfredshet blant flypassasjerer. Over 200 flyselskap måles i undersøkelsen. Kundene bedømmer alt fra opplevelsen under innsjekk, boarding, setekomfort, renslighet i kabinen, mat, drikke, underholdning og service.

Nest størst i Norden

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 416 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen, skriver Nordic News.

Europas beste selskap

Finnair er blitt kalt Nord-Europas beste flyselskap på World Airline Awards,for femte gang på rad siden 2010.Skytrax, undersøkelse er basert på en uavhengig undersøkelse av 18 millioner reisende fra mer enn 160 land. Også oneworld-alliansen,som Finnair tilhører, har blitt kåret til verdens beste flyselskap for andre år på rad.

-Vi anerkjenner hvor tøff konkurransen kan være, ikke bare i vår egen region, men i de mange asiatiske markedene vi betjener,sier Gregory Kaldahl, Finnairs SVP Resource Management. Han sier det er svært gledelig å motta denne typen anerkjennelse for Finnairs ansattes engasjement for kundenes behov og den videre utviklingen av foretakets produkt både på bakken og i luften.

Flygende hotell

Finnair har nesten fullført programmet med å utstyre langdistanseflåten med seter som kan konverteres til flate senger i Business Class. Ni ruter er for tiden dedikert til full-flat tjeneste: New York, Beijing, Shanghai, Hong Kong, Tokyo, Osaka, Nagoya, Seoul og Hanoi. Inflight entertainment ble nylig oppgradert for passasjerer i begge kabinklasser med en rekke nye tjenester, skriver Nordens Nyheter.

I august vil Finnair åpner en ny Premium Lounge i Helsinki for sine mest lojale Finnair Plus og Oneworld kunder. I tillegg vil transportøren legge til en ny badstue tilgjengelig som kan nytes av alle Business Class passasjerer. Finnair er også å gjøre forberedelser som den europeiske lanseringen kunde av neste-generasjons Airbus A350, som vil begynne ankommer i langdistanseflåten i andre halvår av 2015 og ta passasjerkomfort og miljøytelse til neste nivå, skriver Nordens Nyheter.

Konsernsjef Bjørn Kjos smiler, selv om han må dele førsteplassen med Finnair(Foto:Norwegian)
Konsernsjef Bjørn Kjos smiler, selv om han må dele førsteplassen med Finnair(Foto:Norwegian)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*