Konservative Nancy Pelosi  sier hun har mer enn femti medlemmer  av kongrenssen med  seg mot Norwegian( Foto: Conservatives)
Konservative Nancy Pelosi sier hun har mer enn femti medlemmer av kongrenssen med seg mot Norwegian( Foto: Conservatives)

Amerikanske myndigheter lar seg neppe presse med tanke på Norwegians søknad om permanent flytillatelse til USA. Representanter for Norwegians amerikanske kabinansatte overleverte denne uken et formelt brev til president Barrack Obamas administrasjon, hvor de krever at datterselskapet Norwegian Air Internationals (NAI) søknad om permanent tillatelse til å fly til USA, må godkjennes straks. Amerikanske myndigheter har tillatt at flyselskapene US Airways og American Airlines kunne slå seg sammen til verdens største flyselskap.Tidligere har United Airlines og Continental Airlines slått seg sammen til United Airlines. Norwegian møter kraftig amerikansk turbulens i Kongressen etter at den konservative representanten Nacy pelos sier at hun har med enn femti representanter med seg mot Norwegian, skriver Nordens Nyheter.

Press fra konkurrenter

I brevet heter det at det nå gått mer enn et år siden søknaden ble sendt inn, og den er blitt trenert som følge av politisk press fra konkurrenter og fagforeninger som ikke ønsker konkurranse velkommen. Norwegians heleide, EU-baserte langdistanseselskap NAI har søkt om permanent flytillatelse mellom USA og Europa. Med en bestilling på flere hundre fly fra den amerikanske flyprodusenten Boeing innebærer en godkjenning at amerikanske arbeidsplasser skapes; ikke bare i turisme og reiseliv, men også i luftfart og industri. En godkjenning støtter også Obama-administrasjonens mål om å få flere utenlandske turister til USA, påpeker de kabinansatte som nå bruker fridager for å engasjere seg i saken.

Økt norsk turisme

– Norwegian bidrar sterkt til den amerikanske økonomien gjennom økt turisme og har allerede gitt 300 amerikanske kabinansatte jobb. Norwegian er et fremtidsrettet flyselskap som ikke bare skaper arbeidsplasser i selskapet, men i hele reiselivsnæringen ved å fly flere hundre tusen turister til USA hvert år. De er på høy tid at NAI godkjennes slik at Norwegian kan fortsette å tilby amerikanere direktefly og billige flybilletter til destinasjoner i Europa, sier Joseph Gabriel, basesjef for de kabinansatte i Fort Lauderdale ifølge en pressmelding fra Norwegian. Gabriel flyr selv på ruter mellom USA og Europa, og er en av de mange kabinansatte som gjentatte ganger har krevd at godkjenningen kommer på plass.

Møter stor motstand

Onsdag 18. februar, samlet mer enn 50 kabinansatte fra Norwegians baser i USA seg utenfor det amerikanske transportdepartement (United States Department of Transportation DOT) i Washington DC for å kreve en godkjenning av NAIs flytillatelse som nå har ligget ubehandlet i over ett år. Norwegian har baser i Fort Lauderdale og New York. Norwegian presses av de tre store amerikanske flyselskapene United Airlines , Delta og American Airlines. Amerikanske myndigheter åpnet i 2013 for at flyselskapene US Airways og American Airlines kunne slå seg sammen.et nye selskapet vil bli verdens største flyselskap, målt i antall passasjerer.Tidligere har United Airlines og Continental Airlines slått seg sammen til United Airlines,skriver Nordens Nyheter.

Norwegian-ansatte i USA har skrvet brev til Barrack Obama, der de ber for sine jobber  på amerikanske flyplassedr( Foto: NB-no-Facebook/Cision)
Norwegian-ansatte i USA har skrvet brev til Barrack Obama, der de ber for sine jobber på amerikanske flyplassedr( Foto: NB-no-Facebook/Cision)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*