Piloter og kabinansatte fra Norwegian og Widerøe. Foto: Norwegian. I januar hadde Norwegian Air Shuttle 1 138 621 passasjerer mens Widerøe hadde 246 326 passasjerer. Dette betyr at Norwegian-konsernet totalt hadde 1 384 947 millioner passasjerer. Norwegian Air Shuttle økte fyllingsgraden til 83,1 prosent i januar som er opp fem prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor.

–For første gang inkluderer vi trafikktallene til Widerøe, og totalt hadde vi i Norwegian og Widerøe nær 1,4 millioner passasjerer i årets første måned. For Norwegian er det svært positivt at fyllingsgraden øker med fem prosent poeng sammenlignet med januar i fjor. Vi ser at etterspørselen til reisemål omkring Middelhavet holder seg spesielt godt, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1 138 621 passasjerer i januar. Kapasiteten (ASK) var 1 820 millioner setekilometer, som er ned tre prosent fra året før, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 512 millioner setekilometer. I januar hadde Norwegian i gjennomsnitt 63 fly i drift, og 99 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 76,7 prosent, og ble sterkt påvirket av de mange vinterstormene.

–Det krevende været med mange vinterstormer har hatt betydelig innvirkning på driften denne måneden. Jeg vil rette en stor takk til alle mine kollegaer som jobber utrettelig for å sikre at kundene kommer frem til sine destinasjoner så effektivt som mulig, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

For 2024 har Norwegian sikret drivstoff for nær 50 prosent av det forventede forbruket til nåværende markedspriser.

I desember kunngjorde Konkurransetilsynet at Norwegian fikk tillatelse til å kjøpe Widerøe, og transaksjonen ble gjennomført 12. januar. Det er igangsatt flere prosjekter som har som formål å gjøre reiser med Widerøe og Norwegian sømløse. Ett eksempel på dette omhandler bakketjenestene, der Norwegian nå bruker Widerøe Ground Handling på flere flyplasser i Norge.

Vedlegget med oversikt over trafikktallene inkluderer nå også tall fra Widerøe på egen side. Widerøe har økt produksjonen med fire prosent i januar sammenlignet med samme periode i fjor, samtidig som antall passasjerer øker med åtte prosent. Kabinfaktoren er var opp tre prosentpoeng.

Widerøe publiserer separat pressemelding og den ligger i presserommet her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*