Direktør Terje Halvorsen i DnB Eindom tror på økte boligpriser i Oslo(Foto:Flickr)
Direktør Terje Halvorsen i DnB Eindom tror på økte boligpriser i Oslo(Foto:Flickr)

DnB Eiendom skriver at boligprisene i Norge skala opp. Det bygges for lite i Norge, og stadig flere vil bo i de store byene, skriver administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom. I Oslo er boligbehovet som langt større enn tilbudet av boliger. Regjeringen legger ikke forholdene til rette for den økende befolkningsveksten når innflytningen til byene forsterker seg. DnB ser nå en klar sammenhenger mellom antallet boliger som bygges og prisøkningen.

Spesielt i Oslo regnes boligbehovet som langt større enn tilbudssiden klarer å levere, mener han. Politikerne legger heller ikke forholdene godt nok til rette for den økende befolkningsveksten. Netto innflytning til byene forsterker seg. Vi ser helt klare sammenhenger mellom antallet boliger som bygges og prisøkningen.Trykket er særlig synlig i hovedstaden, ifølge meglerhuset. – I Oslo ser vi at det er et veldig trykk i markedet. Det gjenspeiler seg i at 71 prosent av boligene vi har omsatt hittil i september har gått over verdivurdering, sier Halvorsen. I Stavanger-regionen ser vi imidlertid motsatt tendens, legger han til.

Flere på boligjakt

– Der er det bygget mye de siste årene og de har nå et godt tilbud av boliger, sier HalvorsenPrisene i regionen har falt 2-3 prosent det siste året. Antall interessenter som skriver seg på listene på visningene ligger også langt over fjoråret. – Det er en økning hele veien, bortsett fra Sør-Vestlandet, hvor det ikke er noen økning. Boligmarkedet er veldig differensiert. I Oslo går boligene unna.I Oslo, Asker og Bærum er økningen på 68 prosent sammenliknet med i fjor, ifølge Halvorsen.- I september i fjor var det 9,6 personer som skrev seg opp på liste per omsatte bolig i Asker og Bærum. Nå er tallet 16,14. Dette er folk som er bedt om prospekt og ønsker å bli kontaktet, forklarer Halvorsen.
Optimistisk prognose I DNBs eiendomspuls for tredje kvartal er prognosen at boligprisveksten i Norge havner på 2-3 prosent i 2014.- Etter en liten optimistisk dipp i forventningene til boligkjøperne på høsten i fjor, der flere mente de skulle klare å få seg en bolig til under prisantydning, så er det igjen flere og flere som forventer å betale prisantydning eller over, sier Halvorsen.Han ser at boligeiere og andre interesserte følger med i markedet.

Ingen tegn til nedgang

– I fjor så vi tydelig at nedgangen ville komme. I år ser vi ingen tendenser til en slik negativ boligprisutvikling. Nå er det optimisme og vilje til å betale i norske husholdninger. Det er et stort utbud, men også mange kjøpere i markedet nå. Så ingenting tyder på noe annet enn et balansert og sunt boligmarked med høy aktivitet, fremover, mener Halvorsen.

Direktør Terje Halvorsen i Dn B Eiendom tror på prisoppgang for boliger i oslo(Foto:DnB)
Direktør Terje Halvorsen i Dn B Eiendom tror på prisoppgang for boliger i oslo(Foto:DnB)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*