Norse starter flygninger på Nord-Amerrika til våren

Norse Atlantic Airways og OSM Aviation Academy vil samarbeide om et program for flyskolens kadetter om en fremtidig karriere i det nye norske flyselskapet for langdistanseflygninger.

Norse planlegger oppstart i andre kvartal 2022 og vil tilby flygninger mellom Europa og USA til en lav pris. Norse og OSM Aviation Academy skal sammen utvikle et kadettprogram når flyselskapet er i full drift med alle sine 15 fly av typen Boeing 787 Dreamliner.

– Å etablere et program og en karrierevei for pilotene våre så tidlig som mulig i utdanningsløpet er vinn-vinn for oss og i tråd med verdiene våre som innebærer at vi skal være inkluderende, vennlige og ta eierskap. Vi tror at det å ta eierskap og inkludere våre fremtidige kolleger på et tidlig tidspunkt vil være avgjørende for å sikre oss fremtidens talenter, sier Chief Culture Officer Kristin Berthelsen i Norse.

– Vi er henrykte over å lansere dette samarbeidet med Norse, et innovativt selskap som vil skape mange nye arbeidsplasser i luftfarten. Vi ser på studentene våre som fremtidige kolleger, og sørger for at de har de beste karrieremulighetene etter endt utdanning. Dette partnerskapet vil motivere dem enda mer til å studere flittig og jobbe hardt for å skape en fremtidig karriere i luftfarten, sier administrerende direktør Hans Kyrre Hultgren i OSM Aviation Academy.

Konsernsjef Bjørn Tore Larsen i Norse eier 73,5 prosent av OSM Aviation Academy gjennom selskapet BTLCO.

Om OSM Aviation Academy
OSM Aviation Academy har trent og utdannet piloter siden 1963 og former fremtidens luftfart ved å tilby førsteklasses utdanning for neste generasjon piloter. OSMAA har som mål å tilby karbonnøytral pilotutdanning innen 2025 og fremmer inkludering og mangfold i luftfarten for å sikre at det vil være nok kvalifiserte og høyt utdannede piloter i årene som kommer. Flyskolen tilbyr utdanning i Norge, Sverige og USA.

Om Norse Atlantic Airways
Norse Atlantic Airways er et nytt flyselskap som vil tilby komfortable langdistanseflygninger til en god pris, primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av konsernsjef og hovedeier Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige flyr av typen Boeing 787 Dreamliner som vil betjene destinasjoner som New York, Florida, Paris, London og Oslo. De første flygningene forventes å ta av i andre kvartal 2022. Selskapets hovedkontor er i Arendal.


Informasjonen er sendt gjennom Cision http://news.cision.com/no

Foto: Norse Atlantic Airways. Leif Andre Moland.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*