Finansminister Sivv Jensen legger opp til konflikt med dansk UD om Airbbnbb(Foto: Fremskrittspartiet)
Finansminister Siv Jensen  krever  åpenhet om Airbnb(Foto: Fremskrittspartiet)

Norske skattemyndigheter vil at det nordiske selskapet Airbnb skal opplyse om hvor mye nordmenn tjene på å leie ut sine hjem. Såkalte delingstjenester har i dag ingen opplysningsplikt. Rundt 9000 boliger i Norge annonseres gjennom Airbnb, uten at skattemyndighetene  har innsyn i antall ansette og hvor mye de tjener, skriver Finansavisen .Finansminister Siv Jensen har sagt at spørsmålet om hvordan  tjenester i Airbnb og Uber  skal håndteres i skattemessig forstand,  noe vil bli en prioritert  oppgave for Finansdepartementet i Oslo  i år, skriverTidningarnas Telegramyrå i Stockholm. Problemet for norske skattemyndigheter er at selskapet har hovedkontor i California i USA, og at etableringen i Norden ble støttet av danske myndigheter..

On Line Dating

Airbnb, Inc.eller Airbnb er en online markedsplass hvor brukere kan liste, søke etter, og bestille overnattingssteder over hele verden. Selskapet ble grunnlagt: i august 2008, i San Francisco, California, USA, med Brian Chesky som administrerende direktør vved
hovedkvvarteret i San Francisco, California, USA. Det nordiske hovvedkontoret ligger i Københavvn, med Ditte Rondeeise som administrerende direktør. Informasjon om selskapet ligger tilgjengelig på websidene til Ministry of Foreign Affairs, som også kalles

Invest in Denmark.

Nordisk hovedkontor

Airbnb, enaltså ledende markedsplass for å liste opp og bestille privat innkvartering, åpner nordiske hovedkontor i København. Ved hjelp av sosiale medier til booking eller leie ut rom, hus båter eller hele leilighetene har blitt populært blant danskene. Airbnb, en San  Francisco-baserte ledende markedsplass for å liste opp og bestille privat innkvartering, åpner sin syvende internasjonale kontor og nordiske hovedkontor i København, etter overnattinger i Danmark har gått opp med 700 prosent i fjor.

– Danskene er alltid «Frontrunners» når det gjelder å tilpasse nye konsepter som samarbeidende forbruk. Vi tror at Airbnb sosiale markedsplass passer den danske mentaliteten, og danskene kan tjene penger på sine ubrukte kvadratmeter nå at eiendomsmarkedet har stagnert, sier regionsjef Ole Ruch, som driver kontoret i København som startet opp i 2013 med 10-12 ansatte.

Vokser meget raskt

Airbnb, som ble grunnlagt i 2008, er en markedsplass hvor folk kan liste opp og bestille mer enn 100.000 private innkvarteringer i 19.000 byer og 192 land over hele verden. Danmark er ett av Airbnb raskest voksende markeder med mer enn 34.000 bestillinger i 2011, og som dro inn 8,2 millioner DKK i leie forreisende. Danmark er en naturlig inngangsport til resten av Europa.UD i Danmark, har hjulpet Airbnb med informasjon om hvordan man skal drive den danske virksomheten i prosessen med å sette opp et kontor.

– Vi er glade for at Airbnb har valgt Danmark som destinasjon for sin nordiske hovedkvarter. Det understreker det faktum at Danmark er en naturlig inngangsport til resten av Europa, og at innovative selskaper som Airbnb kan gjøre bruk av den høye kvaliteten kompetanse ogsunn forretningsmiljø i Danmark, sier Merete Juhl, direktør for Invest i Danmark. Fra København har Airbnb åpne kontorer i Spania, Italia, Russland, Paris og Brasil.

Airbnb har fått støtte av danske myndigheter gjennom Danida.Nå vvil Jensen franske et selskap med hovedkontor i USA( Illistrasjon: DANIDA)
Airbnb har fått støtte av danske myndigheter gjennom Danida. Nå vil finansminister Siv  Jensen granske et selskap med nordisk kontor i København og hovedkontor i USA( Illistrasjon: DANIDA)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*