Statsminister Stefan Løfven har stætt oppreist i stormen.

Oljefondet i Norge er nå på 9000 milliarder kroner og den svenske statsgjelden er på 2000 milliarder kroner. En innsender skriver til Nordens Nyheter på den svenske valgdagen 9. september 2018, at Norge kunne gi Sverige bistand ved å slette den svenske statsgjelden, skriver Nordic News.

Svensk hjelp til Norge

Svenska Norgehjälpen var svensk frivillig hjelp til det tyskokkuperte Norge under andre verdenskrig i perioden 1942 til 1945. Rundt 800 lokale komiteer i Sverige samlet inn penger, mat og klær til Norge og frem til frigjøringen i mai 1945 ble det sendt 65 tusen tonn mat.Total verdi på bistanden i datidens verdi var rundt 70 millioner svenske kroner, rundt 1,3 milliarder svenske kroner i 2010.

På norsk side var man avhengige av norske organisasjoner til å distribuere hjelpesendingene. De organisasjonene som ble godkjent som pålitelige var Nasjonalhjelpen, Norske Kvinners Sanitetsforening, Norges Røde Kors, Nasjonalforeningen mot tuberkulose, Oslo menighetspleiers fellesutvalg og Norsk Forening Norden. Også Svenska Margaretakyrkan i Oslo var et viktig distribusjonsledd, med kyrkoherde Axel Weebe i spissen. Voksenåsen var den norske regjeringens gave til Sverige som takk for hjelpen under krigen

Sverige sviktet Norge

  • Sverige gjorde alt de kunne for å holde seg utenfor krigen, koste hva det koste ville, og de sviktet Norge på det groveste, sa forfatter Eirik Veum under et bokbad i Kristiansund fredag kveld.

Veum fortalte hvordan tyske tropper og forsyninger kunne reise risikofritt gjennom Sverige til Norge under store deler av Andre verdenskrig. Dermed slapp tyskerne den risikofylte sjøveien til Norge.- Dette gjorde tyskerne istand til å drepe norske soldater, og det har svenskene aldri stått til ansvar for, sa Veum og fortalte også at de allierte var sjokkert over hvordan svenskene tjente seg søkkrike på å levere jernmalm til den tyske krigsmaskinen, skrev Nettavisen i 2016.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*