Norge og EU er enige om å utforske muligheten for å inngå et strategiske partnerskap om det grønne skifte og om grønn industripolitikk, ifølge Dagens Næringsliv. Det ble klart etter at Europakommisjonens leder Ursula van Der Leyen møtte statsminister Jonas Gahr Støre i Brussel onsdag ettermiddag. Fredag møter de president Macrosn i Frankrike. Men det ble ikke noe tak for gasspriser på møtet mellom partene tirsdsag kveld.

– Vi er opptatt av å styrke våre felles tiltak for det grønne giv enda mer og utforske etableringen av en grønn allianse, sier van Der Leyen.

Møte med Macron

– Jeg ser frem til å møte president Macron på fredag. Presidenten har akkurat vært på reise i Moskva og Kiev, og vi vil diskutere den svært alvorlige situasjonen i og rundt Ukraina. Vi har et felles sterkt ønske om at denne konflikten kan løses på fredelig vis, sier statsminister Støre ifølge TV 2.

Han skal delta på toppmøtet «One Ocean» med en rekke stats-og regjeringssjefer. Toppmøtet skal forsøke å komme fram til tiltak for å beskytte hav mot forurensning, og vil også rette søkelys mot hvordan havet er viktig for å bekjempe klimaendring.

Jonas Gahr Støre studerte på prestisjeuniversitetet Sciences Po i Paris på 80-tallet og får anledning til å praktisere sine franskkunnskaper under møtet med Macron. Statsministeren trekker fram det nære forholdet mellom Norge og Frankrike.

– Det er tette bånd mellom Frankrike og Norge. Vi vil også snakke om EUs grønne giv, og hvordan våre to land kan bidra til å nå klimamålene og utvikle ny, grønn industri.

Støre skal også besøke en marinebase i Brest.

Statsminister Jonas Gahr Støre skal fredag ha et bilateralt møte med Frankrikes president Emmanuel Macron. Støre vil møte Macron under One Ocean Summit i Brest i Frankrike.

– Jeg ser fram til å møte president Macron på fredag. Presidenten har akkurat vært på reise i Moskva og Kiev, og vi vil diskutere den svært alvorlige situasjonen i og rundt Ukraina. Vi har et felles sterkt ønske om at denne konflikten kan løses på fredelig vis, sier Støre til NTB.

Eksporten av norsk kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021, skriver Statistisk Sentralbyrå.

Statsminister Jpnas Gahr Støre og Ursula von der Lyeyeni EU( Foto: StephanieLecoca/Ap)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*