Amerikanske Amazon.com og kinesiske Ali Baba (registrert på Cayman Islands) vil inn på det nordiske butikk- og postpakkemarkedet. Posten/Bring og svensk-danske Postnord er statlige selskaper med lav fleksibilitet og store faste kostnader. Distribusjonsselskapet Helthjem, som er en del av av Schibsted, Polaris og Amedia, kan sette inn en hær av avisbud for å levere pakker raskt og effektivt hjem til kunden. I starter de store teknologiselskapene egne butikker som Amazon Go uten kassakø. Cayman Island er et britisk protektorat, om handelskrigen mellom Kina og USA tiltar i styrke. Amazon og Ali Baba sikre seg det beste leveringsnettverket med «last mile distribusjon» i Norge. Schibsted, Polaris og Amedia sitt distribusjonsselskap, Helthjem vil gjerne samarbeide med Amazon ifølge en artikkel i Nordens Nyheter.( Foto: N.P.Tanderø i San Francisco) 

-Med Norges raskeste levering hjem på dørmatten 7 dager i uken, har Helthjem en sterk posisjon i markedet for å tilby Amazon et unikt samarbeid, sa kommersiell direktør i Helthjem, André Braathen i en samtale med Nordens Nyheter nylig.

Egen betalingsløsning

-Helthjem har siden oppstarten vokst over hundre prosent årlig og vi kaprer stadig markedsandeler fra de store kjente logistikkaktørene. Vi ser det er en tydelig etterspørsel etter rask hjemlevering, til en fordelaktig pris. Skulle Amazon ønske Norges beste «last-mile» logistikk er vi klare for oppgaven, sier Andre Braathen med et smil. Han sier til Nordens Nyheter at han ikke kjenner detaljene Amazons nylig inngåtte avtale med svensk-danske Postnord, men om Amazon ønsker hjemlevering vil det være naturlig å samarbeide med helthjem. 

I 2017 lanserte Alipay, Alibabas betalingsløsning, i Norge, men kun for kinesere. Butikker og hoteller i Oslo sentrum har nå tatt seg nytte av appen som gjør at kinesere kan bruke en betalingsløsning de kjenner i møte med ukjente butikker. Spørsmålet er om Vips overlever dersom konkurrenter finner en betalingsløsning som kan overføre fra en valuta til en annen, ifølge Dagens Næringsliv. Oljefondet har investert 17 milliarder kroner i kinesiske Ali Baba, registert på Cayman Islands. Fondet eier bare 0,54 %, mens man eier 0,86 % i Amazon. Investeringsselskapet Black Rock og samarbeidende selskaper, har over ti prosent eierandel omkring den amerikanske butikkkjeden Walmart. I Amazon Walmarts og kinesiske Ali Babas fremtidsbutikker registreres den minstre bevegelse i butikkene

Caymanøyene er en øygruppe og britisk oversjøisk territorium i Det karibiske hav. Øygruppen består av Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman. Hovedstaden George Town ligger på vestkysten av Grand Cayman. FN regner Caymanøyene som et ikke-selvstyrt område.

Grunnlegger av Amazon.com Inc. Jeff Bezos(Foto: Amazon)

Et uavhengig britisk IT-selskap, Jisp.com tilbyr intelligente AI-løsninger med et enormt markedspotensiale på området kassaløse butikker. Les mer om dette selskapet på:

https://www.jisp.com/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*