Nordea Liv inngår et samarbeid med Lumera for en modernisering av sine virksomhetssystemer for liv- og pensjonsforsikring. Samtidig som Lumeras plattform tas i bruk, vil dagens systemer fases ut.

– Insurtech-selskapet Lumera har inngått en avtale med Nordea Liv om å levere en ny løsning for administrasjon av selskapets portefølje av livs- og pensjonsforsikringer i det norske markedet, sier konsernsjef Mats Lilienberg i Lumera AB.

I samarbeid med Lumera, vil Nordea Liv bygge en skybasert løsning for å muliggjøre en raskere utvikling av nye digitale tjenester. Det forventes at dette vil gi lavere kostnader og en redusert operasjonell risiko.

– Vi står ovenfor en omfattende fornyelse av våre systemer. Da dette er en av våre største investeringer så langt, var det helt avgjørende å samarbeide med en leverandør med betydelig erfaring og kunnskap om liv- og pensjonsmarkedet i Norge. Vi er veldig fornøyd med at Lumeras løsningsforslag og deres profesjonalitet møter våre behov, sier Hans-Erik Lind, administrerende direktør i Nordea Liv. 

I løpet av implementeringsprosjektet, vil mer enn 700 tusen forsikringer bli migrert fra dagens systemer til Lumeras plattform med en faseinndelt migrering. Den nye systemplattformen, som forventes å være ferdigstilt i 2028, møter Nordea Livs behov både når det gjelder å støtte videre skalering av virksomheten samt at det vil styrke konkurransekraften ytterligere. 

–Vi er stolt av at Nordea Liv har valgt oss til å støtte selskapets digitale forretningsutvikling og fremtidige vekst. At vi er valgt til å levere den skybaserte løsningen de trenger for å håndtere økende volumer og fremtidens tjenester, viser at Lumera er en ledende teknologipartner for den norske forsikringsbransjen, sier Lumeras konsernsjef Mats Lillienberg.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Lumera

Øyvind Grini, Daglig leder, Lumera AS, +47 90 11 66 30, oyvind.grini@lumera.com
Mats Lillienberg, Konsernsjef Lumera, +46 70 848 81 87, mats.lillienberg@lumera.com
Christine Blinke, CMO Lumera, +46 73 668 60 08, christine.blinke@lumera.com

Nordea Liv
Hans-Erik Lind, administrerende direktør Nordea Liv, +47 41 64 15 51
Johannes Utvåg, kommunikasjonsrådgiver, Nordea +47 99 41 58 33


Om Lumera
Lumera er et Insurtech-selskap som tilbyr digital transformasjon for liv- og pensjonsbransjen i Europa. Vårt oppdrag – «the Prudent Revolution» – handler om å forene teknologi og partnerskap for å kunne tilby liv- og pensjonsselskap den raskeste og tryggeste veien gjennom en kompleks endring. Lumera kombinerer vår moderne skybaserte plattform for forsikringsadministrasjon med en betydelig bransjekunnskap og erfaring fra store migreringsprosjekt.

www.lumera.com

Lumera kan følges på sosiale medier: LinkedInFacebook og X.


Om Nordea Liv
Nordea Liv er en del av Nordea-konsernet, og er blant Norges tre største private livsforsikringsselskaper. Vi tilbyr alle former for forsikringsrelaterte spareprodukter og produkter som gir finansiell trygghet ved død og uførhet. Våre produkter er en naturlig del av Nordeas totale kundetilbud. Virksomheten har sin historie tilbake til 1844, og i dag har vi liv- og pensjonsvirksomhet i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

www.nordea.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*