Nokia begynner å distribuere 5G-programvare for Vodafone

  • Implementering av Nokia Converged Charging (NCC)-løsning for å drive Vodafones migrering fra eldre lading til 5G-inntektsgenerering
  • Utrulling fremmer Vodafones digitale transformasjon og øker driftseffektiviteten

1. august 2023

Espoo, Finland – Nokia kunngjorde i dag at de har begynt å distribuere sin Converged Charging (NCC)-programvare for Vodafone i flere europeiske land, ved å utnytte en skybasert smidig leveringsmodell som muliggjør vurdering og lading for 5G-tjenester og forbedrer levering av produkter og tjenester til kunder.

NCC opererer som en containerisert nettverksfunksjon i et frittstående 5G-miljø og lar Vodafone utnytte nye inntektsstrømmer fra 5G-tjenester, inkludert nettverksskjæring og fleksible produkttilbud.

Utrulling spenner over flere Vodafone-markeder i Europa, inkludert Storbritannia og Italia, og driver neste generasjons lading standardisert på tvers av Vodafone-nettverk og gir sanntidsvurdering og ladefunksjoner; det representerer en full migrering fra eldre lading til 5G-klare neste generasjons metoder.

NCC lar kommunikasjonstjenesteleverandører raskt og effektivt lage og lansere nye tjenester på markedet, med intuitiv, dra og slipp-funksjonalitet.

Den er svært konfigurerbar og gir Vodafone kapasitet til å bruke løsningen for å passe forbruker-, bedrifts- og nye forretningsmodeller.

Alberto Ripepi, Chief Network Officer i Vodafone, sa: «5G muliggjør mange nye tjenester og med dette nye systemet nye måter å ta betalt for dem. Ved å utnytte omfanget av våre pan-europeiske og afrikanske nettverk, kan vi hjelpe kunder med å administrere fabrikkutstyr, åpne utviklermarkedsplasser ved å bruke API-ene våre, og gjøre det mulig for bedrifter å tilby skreddersydde produkter til sine egne kunder.»

Hamdy Farid, Senior Vice President, Business Applications hos Nokia, sa: «Vi er glade for å videreføre vårt forhold til Vodafone gjennom utrullingen av Nokias løsning for konvergert lading. Etter hvert som avanserte 5G-tjenester begynner å bli mer utbredt, er vår Converged Charging-løsning veldig godt plassert for å hjelpe kommunikasjonstjenesteleverandører og bedrifter med å drive innovative 5G-brukstilfeller og forretningsmodeller, og levere betydelige driftseffektivitetsforbedringer.»

Ressurser og tilleggsinformasjon

Nettside: Nokia konvergert lading

Brosjyre: Nokias inntektsgenereringssystemer:? Tjen penger på 5G-økonomien

Blogg: 3GPP som muliggjør nye inntektsgenereringsmuligheter

Blogg: CNF Charging og 3GPP R16 blir en realitet med NCC 21.0-utgivelsen

Om Nokia

Hos Nokia lager vi teknologi som hjelper verden å handle sammen.

Som en innovasjonsleder for B2B-teknologi er vi banebrytende nettverk som sanser, tenker og handler ved å utnytte arbeidet vårt på tvers av mobile, faste og skynettverk. I tillegg skaper vi verdier med åndsverk og langsiktig forskning, ledet av det prisbelønte Nokia Bell Labs.

Tjenesteleverandører, bedrifter og partnere over hele verden stoler på at Nokia leverer sikre, pålitelige og bærekraftige nettverk i dag – og samarbeider med oss ​​for å skape fremtidens digitale tjenester og applikasjoner.

Mediehenvendelser

Nokia Communications, CorporateE-post: Press.Services@nokia.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*