(Espoo,Finland) Nokia inngår en avtale om å selge Device Management og Service Management Platform-virksomheter til Lumine Group. Avtalen er verdsatt til 2000 milliarder kroner, eller EUR 185 millioner, som inkluderer et betinget vederlag på opptil EUR 35 millioner basert på resultatene til virksomheten i løpet av det første året etter avslutning, skriver Nokia på sine nettsider.

Med nesten 20 år som administrerende direktør (CEO), har Pekka Lundmark opparbeidet seg dyp ekspertise innen telekommunikasjon, teknologi, energi, maskineri og finanssektorene, som alle er sentrale i overgangen til den fjerde industrielle revolusjonen. Pekka ble utnevnt til Nokias administrerende direktør 1. august 2020, efter flere år som konsernsjef i kjernekraftbedriften Fortum. Konsernsjef Pekka Lundmark er fotografert av Arno Mikkor i Fortum, der han jobbet som konsernsjef tidligere.

– Nokia kunngjorde i dag en avtale der Lumine Group Inc. vil kjøpe Nokias Device Management (DM) og Service Management Platform (SMP) virksomheter. Avtalen vil gjøre det mulig for Nokia DM- og SMP-kunder å dra nytte av Lumines telekomindustriekspertise, økonomiske ressurser og strategi for å investere i et langsiktig produktveikart. Avtalen reflekterer CNS’ investeringsfokus på teknologilederskapsområder og andres aktive porteføljeforvaltning. CNS har utført en klar strategi de siste to årene for å vokse raskere enn markedet ved å etablere teknologilederskap og reorientere investeringer mot strategiske områder av 5G Core, sikker autonom drift, privat trådløst og edge, nettverk som kode og SaaS. Avtalen følger Nokias kunngjøringer tidligere i år om å selge sine VitalQIP-produkter til Cygna Labs Corp og for å gjøre Red Hat til den primære infrastrukturplattformen for Nokia Core Network-applikasjoner.

Bygger egen programvare

Lumine Group anskaffer, administrerer og bygger bransjespesifikk programvare, fokusert på telekom og media. Med sin sterke balanse og markedsverdi har Lumine Group til hensikt å drive DM og SMP som en frittstående virksomhet, som vil bli kalt Motive. Omtrent 500 ansatte i Nokia Device Management og Service Management Platform forventes å gå over til Lumine Group som en del av avtalen. Begge selskapene vil jobbe tett sammen for å sikre en smidig overgang og forretningskontinuitet. Avtalen er verdsatt til EUR 185 millioner, som inkluderer et betinget vederlag på opptil EUR 35 millioner basert på resultatene til virksomheten i løpet av det første året etter avslutning. Avtalen forventes å avsluttes i første kvartal 2024, underlagt visse vilkår, betingelser og konsultasjoner med bedriftsråd eller andre ansattes representanter der det er påkrevd ved lov. Nokia Device Management programvarefunksjoner hjelper kommunikasjonstjenesteleverandører eksternt å administrere enheter for bredbåndstilgang til hjemmet, samt IoT-sensorer og enheter fra en rekke forskjellige leverandører; mens selskapets Service Management Platform forbedrer kundeservice, med dekning som spenner over mer enn 150 distribusjoner over hele verden og mer enn 1 milliard enheter under administrering, skriver Nokia i en pressemelding.

Ekspertise innen Telecom

Raghav Sahgal, president for Cloud and Network Services, i Nokia sa: «Nokia er glad for å inngå denne avtalen med Lumine som nok et tegn på fremgang i vår strategi for å fokusere investeringer på de områdene som er viktigst for vår virksomhet. Lumine Group har ekspertisen innen telekomindustrien, så vel som det strategiske fokuset og ressursene for å drive enhetsadministrasjons- og serviceadministrasjonsplattformen videre til en sterkere fremtid.» David Sharpley, Group President i Lumine Group sa: «

-Vi er helt begeistret over å ønske Device Management and Service Management Platform-kunder og ansatte velkommen til Lumine. I samsvar med vår autonome driftsmodell vil vi gjenopplive det gamle Motive-merket for dette nye frittstående Lumine-selskapet, og vi ser frem til å samarbeide med Nokia for å sikre driftskontinuitet med alle kunder.» Ressurser og tilleggsinformasjon finner du på Nokia-webside: Home Device Manager Nokia-webside: Service Management Platform, skriver Nokia til deg som kunde.

About Nokia

At Nokia, we create technology that helps the world act together.

As a B2B technology innovation leader, we are pioneering networks that sense, think and act by leveraging our work across mobile, fixed and cloud networks. In addition, we create value with intellectual property and long-term research, led by the award-winning Nokia Bell Labs.

Service providers, enterprises and partners worldwide trust Nokia to deliver secure, reliable and sustainable networks today – and work with us to create the digital services and applications of the future.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*