Norwegian flyr i hele sommer ( Foto: Norwegian)

Fire av ti skal til utlandet etter flere års reisedvale. Flertallet av disse mener de har gyldig reiseforsikring, viser en rykende fersk undersøkelse.

Leder for Reiseavdelingen og reiseekspert i Gjensidige, Hege Saltboden Karlsen, synes allikevel det er lurt å ta en ekstra sjekk – og aller helst før man bestiller reisen.

– Vi vet at reiselysten ofte er hetere enn lysten til å sjekke status på reiseforsikringen. Spesielt nå etter pandemien, toppet med passkaos og forsinkelser, er det lettere å sette forsikring i andre rekke. Det kan være store mørketall, og vi frykter realiteten er at mange av de som skal på reise ikke har gyldig forsikring, sier hun.

Undersøkelsen som Gjensidige har gjennomført via Ipsos viser at det er de mest pengesterke som skal til utlandet i sommer. Fem av ti med inntekt over millionen til sammen i husstanden skal til utlandet. Flertallet av disse mener de har gyldig reiseforsikring. Færre av de med lavest inntekt har reiseforsikring. Én av fire som tjener under 500.000 til sammen i husstanden har ikke reiseforsikring i det hele tatt.

Store konsekvenser

– Hvis uhellet er ute, du blir frastjålet bagasjen, ranet eller alvorlig syk, vil en manglende reiseforsikring være krise, sier Hege. Vi ser jo eksempler på folk som oppretter Spleis for å komme seg hjem fra utlandet, eller skaffe penger til nødvendig behandling. Også på Norgesferie må man ha forsikringen i orden. Bestiller du reiseforsikringen før du bestiller reisen, vil du kunne nyte godt av de mulighetene forsikringen gir når det gjelder avbestilling eller kansellering. Skaffer du deg forsikringen etter at reisen er bestilt, bortfaller denne muligheten. Bestiller du reiseforsikring etter at reisen er bestilt, men før den påbegynnes, er du dekket for skader, tap og lignende som måtte oppstå på selve reisen, sier hun.

Ta den ekstra sjekken

– Vi forventer å få flere meldinger fra reisende som tror de har gyldig reiseforsikring fremover. Jeg oppfordrer derfor alle som skal på reise i Norge eller til utlandet om å kjøpe, eller sjekke status på reiseforsikringen. Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt hvis du er i tvil, avslutter Hege Saltboden Karlsen..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*