(Paris, juni 2024) Nexans fullfører oppkjøpet av La Triveneta Cavi og utvider sin europeiske rekkevidde og overtar 700 ansatte.

• Nexans har tatt et betydelig skritt fremover i sin elektrifiseringsstrategi ved å fullføre oppkjøpet av det ikoniske italienske selskapet La Triveneta Cavi, som er anerkjent for sin dyktighet innen de europeiske segmentene for mellom- og lavspenningskabler.

• La Triveneta Cavi har 700 dyktige ansatte på fire produksjonsenheter og genererer over 800 millioner euro i salg.

• Nexans, med sine dokumenterte suksesser med å integrere nye aktører, er klar til å akselerere La Triveneta Cavi’s vekst innen nøkkelsektorer som installasjonskabler, brannsikre kabler og løsninger for fornybar energi.

Paris, juni, 2024 – Nexans, en leder innen den globale energiomstillingen, kunngjør i dag at oppkjøpet av La Triveneta Cavi, en av Europas ledende aktører innen mellom- og lavspenningskabler, er fullført. Oppkjøpet er et betydelig skritt fremover i Nexans’s strategi om å bli en renodlet aktør innen elektrifisering. La Triveneta Cavi tilfører et rikt arv av innovasjon, banebrytende produksjon og logistikk samt et erfarent ledelsesteam for å ytterligere akselerere Nexans’s verdiskaping innen elektrifisering.

La Triveneta Cavi, som har vært basert i Italia siden 1965, produserer hovedsakelig lavspenningskabler for bygninger, infrastruktur, brannsikre kabelsystemer og applikasjoner for fornybar energi i over 30 land. Selskapet driver et førsteklasses, vertikalt integrert nettverk med tre kabelproduksjonsenheter som har svært effektive logistikkmuligheter, samt en intern kobbertegningsanlegg i verdensklasse. Selskapet har en arbeidsstyrke på cirka 700 dyktige ansatte og har generert inntekter på mer enn 800 millioner euro i løpet av de siste tolv månedene..

Foretaksverdien på cirka 520 millioner euro representerer en multiplikator på 5,6 ganger 2023 EBITDA før synergier og 4,6 ganger etter løpende synergier. Det vil være høy ensifret vekst i resultat per aksje (EPS) fra år én. Nexans’s finansiering av oppkjøpet vil ha begrenset innvirkning på den løpende gjeldsgraden for å forbli ≤1,0 ganger.

Christopher Guérin, CEO Nexans sier: “Oppkjøpet av La Triveneta Cavi ligger helt i tråd med vår visjon av Nexans som en global renodlet aktør innen elektrifisering. Dette steget styrker vår tilstedeværelse betydelig innen elektrifiseringssegmentet, hvor vi med suksess har fullført to oppkjøp de siste to årene, og det vil ytterligere muliggjøre akselerasjonen av lanseringen av nye bærekraftige tilbud i sektorer med høy etterspørsel. Sist men ikke minst, er jeg utrolig glad for å ønske de talentfulle medarbeiderne fra La Triveneta Cavi velkommen til Nexans-familien.”

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*