netcom-4G_660x416

Nye tall fra NetCom viser at bruken av selskapets 4G-nett har økt med over 40 prosent fra begynnelsen av mars til slutten av mai. Bruk av mobildata har mer enn doblet seg det siste året.

I dag bruker hver NetCom-kunde i gjennomsnitt over 1,1 gigabyte per måned.

Dette er mer enn en dobling fra 2013 da 500 MB var tilstrekkelig. Per i dag har 3,2 millioner nordmenn tilgang til NetComs 4G-nett, og det gir resultater på datatrafikken.

– NetCom har investert milliarder i et 4G-nett i verdensklasse. Vi ser at nordmenn blir stadig mer avanserte mobilbrukere og ønsker å ha tilgang til mobilt bredbånd uavhengig av tid og sted, sier administrerende direktør August Baumann i NetCom.

Sogn og Fjordane og Akershus øker mest

NetCom har målt trafikken fra uke 9 til uke 21 i år og nasjonalt har 4G -trafikken økt med 42 prosent. Størst er økningen i Sogn og Fjordane på over 2500 prosent og Akershus på nærmere 500 prosent. I fylkene Akershus, Vestfold, Aust-Agder, Østfold, Telemark og Møre og Romsdal har 4G passert 3G i trafikk.

– Målinger viser at kundene våre er svært fornøyd med 4G-nettet og spesielt med hastigheten. NetCom har svært høye ambisjoner for 4G og vi skal fortløpende forbedre dekningen til det beste for våre kunder, sier Baumann.

Hele 98 prosent av Norges befolkning vil ha tilgang til mobilt bredbånd når NetCom er ferdig med utbyggingen i løpet 2018.

Aust-Agder bruker mest data

Mest mobildata per måned, det vil si totalt for 4G og 3G, brukes det i fylkene Aust-Agder, Møre og Romsdal, Oslo, Sør Trøndelag og Telemark. Mens landsgjennomsnittet er på 1,1 gigabyte brukes det i gjennomsnitt nærmere to gigabyte per kunde i Aust-Agder.

Det er Instagram, Apple, VG, Google og NRK som er de meste besøkte sidene når man benytter mobildata, etterfulgt av Finn, TV2, YouTube, Dagbladet og Facebook.

Tallmaterialet presenteres av administrerende direktør August Baumann i NetCom under dagens PT-Forum i Lillesand som arrangeres av Post -og Teletilsynet.

 

Fakta

Dette kan du cirka gjøre for 1 GB i måneden (enten/eller):

Lese ca. 2 500 nettavissider

Se på NRKs nett-TV i ca. 1 time

Streame film i ca. 1,5 time

Sjekke været på YR-appen ca. 30 000 ganger.

Sjekke Facebook ca. 1 000 ganger

Lytte til musikk på Spotify i ca. 10 timer

Lese og sende ca. 50 000 e-post (uten vedlegg) Høre på radio i ca. 17 timer (NRK)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*