Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted( Foto: Danske Bank)
Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted. (Foto: Danske Bank)

-Jeg har fått mere enn nok brødfjeler, konfektesker og stettglass i julegave av Schibsted opp gjennom årene – også som pensjonist, sier en tidligere medarbeider i Schibsted til Nordens Nyheter. Han/Hun har for så vidt råd til å kjøpe det selv, når hen trenger det. Men hen sier til Nordens Nyheter at det rykker litt i nøttene når Schibsteds’s pensjonister har fått beskjed om at Schibsted har dårlig råd og «må spare» – og at den årlige lille julegaven er historie. Samtidig får konsernsjef Ryssdal 9,1 mill. i årslønn – opp 14 % fra i fjor – pluss diverse bonuser etc på 4-6 mill. De har visst til smør på brødet de andre i Schibsteds ledelse også har vi hørt. Mon tro om de også må se langt etter brødfjela i år? Dette, mine damer og herrer, sier en tidligere medarbeider i Schibsted, har ingenting med sparing å gjøre. Det er gjerrighet, smålighet på egengrådighets bekostning, sier vår kontaktprson i Schibsteds nettverk.

Lang ledererfaring

Rolv Erik Ryssdal tiltrådte som konsernsjef i Schibsted 1. juni 2009. Han er født 7. november 1962 og har vært ansatt i konsernet siden 1991 og hatt ulike lederposisjoner, blant annet administrerende direktør i Aftonbladet (1999-2005), administrerende direktør i VG (2005-2008) og administrerende direktør i Schibsted Classified Media, holdingselskapet for Schibsteds internasjonale rubrikkvirksomhet på nett (2008-2009).Rolv Erik Ryssdal er siviløkonom fra BI, og har en MBA fra INSEAD i Frankrike. Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal har 20,178 A-aksjer i Scjibsted og 29,492 B-aksjer i konsernet. Aksjekursen i Schibsted er fallende og kursen ligger idag på NOK 210,80. Konsernsjefens aksjer har en verdi på i underkant av ti millioner kroner, skriver Nordens Nyheter.

Øker antall lesere

-Vi har lagt 17 sammenhengende år med fall i antall abonnenter bak oss. For første gang siden 1998 kan vi vise til flere abonnenter enn året før – hele 20.000. Gjennom krevende år med omstilling har vi jobbet hardt for å utvikle kvaliteten, innholdet og profilen vår på nett. Det er gledelig å se at vesentlig journalistikk er det som får folk til å abonnere, også digitalt, skriver sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten i en melding til Nordens Nyheter fredag. Aftenposten kommer fra spareprogrammet uten oppsigelse i denne omgang heter det i en pressemelding.

Sjefredaktør Espen Egil Hansen melder om fremgang for Aftenposten( Foto: Aftenposten)
Sjefredaktør Espen Egil Hansen melder om fremgang for Aftenposten( Foto: Aftenposten)

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*