Direktør Hilde Tonne i Telenor inngår kontrakt med Alcatel-Laurent(Foto:Telenor)
Direktør Hilde Tonne i Telenor inngår kontrakt med Alcatel-Laurent(Foto:Telenor)

 

 

Telenor Group og Alcatel-Lucent(Euronext Paris og NYSE: ALU)inngår en rammeavtale om levering av 4G-nettverk for datterselskaper i 13 land i Europa og Asia. Avtalen gir Telenors datterselskaper tilgang til Alcatel-Lucents 4G-løsning som et alternativ til såkalt enkel RAN-utrulling. Alcatel-Lucents 4G-nettverk gir operatørene et betydelig raskere og mindre kostbart 4G-alternativ, som gir rask lansering av 4G-tjenester via den eksisterende mobilinfrastrukturen uten oppgraderinger på utstyrssiden.Telenor sparer penger med moderne teknologi.Norges Banks Investment Management og BlackRock har tilsammen 5,17 prosent av aksjene i det franske selskapet som nest største aksjonær, skriver Nordic News. Telenor Group, en av verdens største tilbydere av telekommunikasjonstjenester, ser på 4G som det store investeringsområdet for radio de neste årene i alle sine markeder, for å kunne dekke etterspørselen etter effektive mobilnettverk med høy kapasitet, som drives av smarte brukervennlige enheter med globalt og lokalt innhold.

Teknologi i utvikling

Alcatel-Lucents 4G-nettverksteknologi gir Telenors datterselskaper mulighet til å etablere 4G-mobilnettverk raskere og mer effektivt enn ved å følge en tregere migreringsprosess, som man tradisjonelt har gjort, og omfatter Alcatel-Lucents 4G Radio Access Network. Hilde Tonne, Executive Vice President,i Telenor Group Industrial Development,sierseg svært godt fornøyd med denne avtalen der Alcatel-Lucent gir Telenors datterselskaper en mulighet til effektivt å ta i bruk 4G-teknologien, som er i rask utvikling. Denne avtalen støtter direkte konsernets strategi for de neste årene og vil gi Telenors kunder en optimal kundeopplevelse ved bruk av den mest effektive og robuste nettverksteknologi og IT-arkitekturen.

Kan spare penger

Luis Martinez Amago, President Europe, Middle East and Africa i Alcatel-Lucent, sier til Nordic News at avtalen understreker den sterke relasjonen Alcatel-Lucent har med Telenor, samt relevansen i ekspertisen og vektleggingen av ultrabredbåndsteknologien. Avtalen gjør at Alcatel-Lucent kan gå inn i forhandlinger om Alcatel-Lucents 4G-løsning med Telenors datterselskaper i Europa og Asia, og kommer etter en rekke andre store avtaler det franske konsernet har inngått med Telenor de siste årene, som har inkludert små mobilceller, IP-transport og mobile videoproduktløsninger.»

Om Telenor og Alcatel

Telenor Group er en internasjonal tilbyder av tele-, data- og mediekommunikasjonstjenester. Telenor Group driver mobilvirksomhet i 13 markeder i Norden, Sentral- og Øst-Europa samt Asia, og har en stemmeberettiget aksjeandel på 42,95 prosent (økonomisk aksjeandel 33 prosent) i VimpelCom Ltd., som driver virksomhet i 17 markeder. Telenor Group, som har hovedkontor i Norge, er en av verdens største mobiloperatører med 172 millioner mobilabonnenter totalt per 1. kvartal 2014, inntekter i 1. kvartal 2014 på NOK 26,5 milliarder og en arbeidsstyrke på ca. 33 000. Hvis du ønsker mer informasjon om Telenor, Alcatel-Lucent leder an innen global kommunikasjonsteknologi, og leverer produkter og innovasjoner innen IP og skybaserte nett, samt trådløs og linjebasert aksess til ultra-bredbånd for tjenesteleverandører og deres kunder, virksomheter og institusjoner over hele verden.

Kutter ansatte

Grunnlaget for at Alcatel-Lucent driver den industrielle transformasjonen fra taletelefoni til høyhastighets digitale leveranser av data-, video og informasjon, legges på Bell Labs. En av verdens fremste forskningsinstitusjoner, som står bak talløse gjennombrudd som har endret nettverks- og kommunikasjonsindustrien, er en integrert del av Alcatel-Lucent. Innovasjoner herfra har ført til at Alcatel-Lucent er anerkjent av Thomson Reuters som en av Top 100 Global Innovators, samt utropt av MIT Technology Review som en av 2012 Top 50 «World’s Most Innovative Companies». Alcatel-Lucent er også anerkjent for innovasjon innen bærekraftig utvikling, og utnevnt som Industry Group Leader of Technology Hardware Sector i Dow Jones Sustainability Indices for 2013, for å gjøre global kommunikasjon mer bærekraftig, rimelig og tilgjengelig, alt som ledd i selskapets misjon om å realisere potensialet til i sammenkoblet verden. Telenor har kommet med sluttpakker til flere hundre ansatte og dermed noe av virksomheten ut av Norge i en globalisert verden.Alcatel-Lucent handles på Paris- og New York-børsen (Euronext og NYSE: ALU), og hadde i 2013 en omsetning på 14,4 millarder Euro. Alcatel-Lucent er et fransk selskap, med hovedkontor i Paris, skriver Nordic News.

Norske stat stor

Den norske stat eier som kjent 34 prosent av aksjene i Telenor Group. Norges Banks Investment Management er samtidig blitt en tung investor på de internasjonale finansmarkedene. NBIM er tredje største aksjonær i Alcatel-Laurents aksjoonærregister med 2,23 % av aksjene og 1,7 milliarder norske kroner i finansinvestering. Dvs at man eier under ti prosent av aksjene i et konsern. Men Oljefondet er største aksjonær i amerikanske BlackRock, som har to aksjeposter på nesten 3 prosent i det franske konsernet.  Capital Research er største eier i Alcatel Laurent med 10,4 prosent med BlackRock/NBIM på andreplass. Dermed blir en finansinvestering til en direkte investering, selv om posten ligger under ti prosent. Den norske staten sitter dermed sentralt på begge sider av forhandlingsbordet på styremøter i begge selskaper skriver Nordic News.

Direktør Hilde Tonne i Telenor inngår avtale med franske Alcatel-Laurent(Foto:Telenor)
Direktør Hilde Tonne i Telenor inngår avtale med franske Alcatel-Laurent(Foto:Telenor)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*