Generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO(Foto: NATO/OTAN)

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg understreket onsdag (07. desember 2022) viktigheten av fortsatt NATO-alliert støtte til Ukraina når det står overfor Russlands angrepskrig. Stoltenberg talte til Financial «Russland prøver å fryse konflikten» for å «omgruppere og starte en større offensiv senere fordi Ukraina nå har momentum,» sa Stoltenberg. Han gjentok at Ukraina ville bestemme tidspunktet og innholdet i enhver forhandlinger med Russland. «Jo mer vi ønsker en fredelig løsning, jo mer presserende er det at vi gir militær støtte til Ukraina,» sa han. Stoltenberg snakket med redaktøren av Financial Times, Roula Khalaf.Times Global Boardroom-arrangement via videolink, og sa at konflikten sannsynligvis ville gå inn i en roligere fase over vinteren, men at Russland ikke viser noen tegn til å søke en fredelig slutt på konflikten, skriver NATO på sine nettsider..

Besøkte Oslo torsdag

Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, holdt foredrag om Russland, Ukraina og Natos sikkerhetspolitiske utfordringer under en frokost i regi av Civita i Universitetets aula torsdag morgen.

En fullstappet universitetsaula i Oslo tok imot Natos generalsekretær med applaus torsdag. Bakteppet var alvorlig. Krigen herjer i Ukraina. Russland hevder stadig oftere at de er i krig med Nato – ikke Ukraina. Og atomspøkelset lurer i skyggene, skriver Aftenposten.

Jens Stoltenberg fikk imidlertid salen til å trekke på smilebåndet. Han fortalte at han snakket med faren, tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg, da han fikk tilbud om jobben som generalsekretær i 2014.

(Kilde: Financial Times, Aftenposten, NATO.Int).(Oversetter fra engelsk: Erik Heming)

En fullstappet universitetsaula i Oslo tok imot Natos generalsekretær med applaus torsdag. Bakteppet var alvorlig. Krigen herjer i Ukraina. Russland hevder stadig oftere at de er i krig med Nato – ikke Ukraina og truer med atomvåpen. Generalsekretær Kate Hanssen Bundt i den norske Atlanterhavskomite sier i et intervju i «Tojes Time» at Norge i praksis er i krig med Russland som følge av norsk våpenhjelp til Ukraina.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks with Financial Times’ editor Roula Khalaf via video link for the Global Boardroom event

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*