NATO Secretary General Jens Stoltenberg and the Prime Minister of Canada Justin Trudeau meeting in the garden of Fairmont Hotel Macdonald

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg reiser til Canadas Arktis torsdag (25. august 2022) som en del av et tre dager langt besøk med statsminister Justin Trudeau som vert, og ledsaget av utenriksminister Mélanie Joly, forsvarsminister Anita Anand, nordminister Dan. Vandal, og sjef for forsvarsstaben, general Wayne Eyre. Generalsekretærens besøk tjener til å understreke nordområdenes strategiske betydning for euro-atlantisk sikkerhet, spesielt i sammenheng med et raskt varmere klima og økende geostrategisk konkurranse. Reisen markerer første gang en NATO-generalsekretær besøker Canadas Arktis.
Torsdag (25. august 2022) besøker Stoltenberg, Trudeau og deres delegasjoner samfunnet i Cambridge Bay, Nunavut. De vil besøke et av stedene til North Warning System, et radarsystem med tidlig varsling og en nøkkelkomponent i North American Aerospace Defense Command (NORAD).

De besøker også Canadian High Arctic Research Station, et toppmoderne forskningsanlegg som spesialiserer seg på arktisk vitenskap og teknologiinnovasjon. Mens de er i Cambridge Bay, møter generalsekretæren og statsministeren også lokalsamfunnsledere og medlemmer av de kanadiske væpnede styrker utplassert i Arktis som en del av Canadas operasjon Nanook.

På fredag ​​reiste generalsekretæren og statsminister Trudeau til 4 Wing Cold Lake, en kanadisk jagerflybase fra de væpnede styrker som ligger i Cold Lake, Alberta.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg and the Prime Minister of Canada
Justin Trudeau meeting in the garden of Fairmont Hotel Macdonald

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*