NATO Secretary General Jens Stoltenberg mintes offrene fra 22.juli .«Våre demokratiske verdier seiret» og «terrorisme mislyktes», sa generalsekretæren. «Det er en grense mellom Utøya og Ukraina,» sa han, «mellom en brutal terrorhandling og en ulovlig angrepskrig». Verdiene demokrati, frihet og mangfold av tanker, meninger og tro, som ble angrepet da, er de som ble angrepet nå, understreket generalsekretæren.

-Vi vil ikke la autoritære stater bryte ned den regelbaserte internasjonale orden. Vi vil støtte Ukraina så lenge det tar. Og vi vil ikke la terrorister knuse våre frie og åpne samfunn. Vi vil stå samlet for å beskytte våre verdier og folket vårt, la han til.

Stoltenberg var statsminister under de dødelige terrorangrepene, som tok livet av 77 mennesker ved regjeringshovedkvarteret i Oslo og på en ungdomsleir fra Arbeiderpartiet på Utøya 22. juli 2011.
Statsminister Jonas Gahr Støre, lederen for støttegruppen for ofrene, Lisbeth Røneland, og NATOs utenriksministre deltok under seremonien.
Arrangementet gikk foran et uformelt møte mellom NATOs utenriksministre og det inviterte Sverige som fant sted torsdag (1. juni). Møtet vil ta opp nøkkelspørsmål for å hjelpe forberedelsene til Vilnius-toppmøtet 11.-12. juli, inkludert NATOs varige støtte til Ukraina. Nordens nYheter henviser til øvrige reportasjer andre steder i avisen om utennriksministermøtet som fant sted i Oslo.
NATO Secretary General Jens Stoltenberg and the President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy(Foto: NATO)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*