Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Tyrkia har en «konstruktiv» tilnærming til Sveriges NATO-søknad, men underkjenner samtidig den nye svenske terrorlovgivningen, ifølge Svenska Dagbladet. Statsminister Victor Orban i Ungarn utsetter NATO-avstemning til høsten.(Foto;AFP)

– Det vil utgjøre en forskjell, svarer den svenske regjeringen.

Bare som NATO-medlem kan Sverige delta i alliansens forsvarsplanlegging for Norden.

– Det som kan forårsake dette er om medlemskapet tar mye tid, sier generalmajor Johan Pekkari til Svenska Dagbladet . Pekkari beskrev den russiske invasjon av Ukraina 22. februar 2022 som svært alvorlig.

Den svenske regjeringen håper at Sverige skal kunne bli NATO-medlem innen NATO-toppmøtet 11.–12. juli.

For det svenske Forsvaret vil medlemskap innebære at man kan delta fullt ut i alliansens forsvarsplanlegging. Noe som letter NATO-tilpasningen av forsvaret.

Viktor Orban og hans regjeringsparti Fidez har ifølge Svt`s Rapport utsatt avstemningen om svensk NATO-medlemskap. Orban og hans regjeringsparti Fidez har igjen utsatt avstemningen om svensk NATO-medlemskap.
Ungarn kan nok en gang utsette avstemningen om Sveriges NATO-medlemskap, melder nyhetsbyrået Reuters. Det ser derfor ikke ut til at det blir noe svensk medlemskap i forbindelse med toppmøtet i Vilnius i sommer.

Parlamentariker Agnes Vadai, som sitter i parlamentet for opposisjonspartiet demokratiske koalisjonspartiet i Ungarn, kunngjorde i et Facebook-innlegg onsdag kveld at statsminister Viktor Orbán og hans Fidesz-parti ikke vil planlegge en avstemning om Sveriges tilslutning til NATO i løpet av sin siste vår. møte neste uke. Orbán ønsker heller ikke å stemme over om Sverige blir med i NATO neste uke. Han er dermed Putins tjener!», skriver Agnes Vadai på Facebook. Den 27. mars godkjente det ungarske parlamentet Finlands NATO-søknad. AP skriver at dette betyr at saken først kommer opp i det ungarske parlamentet til høsten.Tirsdag 27. juni rådførte statsminister Ulf Kristersson EU-komiteen i forkant av møtet i Det europeiske råd 29.-30. juni 2023. Sverige overlater formansskapet i EU til Spania etter første halvår, skriver Nordens Nyheter.

Statsminister ulf Kristersson overlater formannskapet i EU til Spania( Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*