Med bilabonnement fra SpareBank 1 ser den første landsdekkende abonnementstjenesten for bil dagens lys. Tjenesten er en «alt inkludert»-løsning, uten ekstra utgifter. Den første bilen ruller allerede ute på norske veier.

Det finnes allerede et lite utvalg delings- og abonnementsløsninger for bil på det norske markedet, men disse er kun tilgjengelige i begrenset omfang i enkelte norske byer. Nå vil SpareBank 1 Østlandet og de andre SpareBank 1-bankene være med og gjøre bilabonnement tilgjengelig for alle.

– Bilabonnement er en naturlig forlengelse av vår ambisjon om å forenkle hverdagsøkonomien for folk flest. Vi har lang erfaring med finansiering og forsikring av bil, og er blant de som kan mest om nordmenns bilhold og bilens betydning for familiens økonomi, sier Kari Gisnås, konserndirektør for personmarkedet i SpareBank 1 Østlandet.

– Bilen er en av de største utgiftspostene for nordmenn, til tross for at den i realiteten står parkert mesteparten av tiden. Derfor er bil godt egnet for abonnement, sammenlignet med å eie eller å lease – også for folk som bor utenfor de store byene, mener Gisnås (bildet).

jenesten skal rulles ut gradvis i løpet av det neste året. Den første fasen blir en pilot hvor erfaringene blir viktige for den videre utviklingen. Allerede i disse dager kjører den første abonnementsbilen rundt på norske veier, i samarbeid med AVIS Østfold, Dahles bilutleie og Dahles Auto Sarpsborg. Hvor veien går videre ønsker SpareBank 1 Østlandet og de andre bankene innspill på fra nordmenn landet over.

– I første omgang skal vi ha 100 abonnementsbiler ut på norske veier rundt omkring i landet. Vi ønsker å være tilstede der folk trenger oss, og på våre nettsider kan du melde inn ønske om å teste abonnement for bil. Vi oppfordrer alle som ønsker at denne tjenesten skal komme til sitt område om å melde sin interesse, sier Gisnås.

Hvilke steder tjenesten lanseres og når, kommer an på interessen i det aktuelle området. 

AVIS med på laget

SpareBank 1 har fått bilutleieren AVIS og deres store nettverk med seg på laget. Dermed utgjør det nye bilabonnementet den første reelle utfordreren til tradisjonelle forretningsmodeller.

– Vårt abonnement skal gi folk mulighet til å abonnere på bil der de bor, fra aktører de kan stole på. Bilabonnement er en perfekt forlengelse av SpareBank 1 Østlandets tilstedeværelse i sine lokale markeder. Med AVIS og deres utvalgte lokale bilforhandlerne som samarbeidspartnere, får vi et gjennomprofesjonelt og landsomfattende apparat, sier Gisnås.

Forutsigbart og enkelt

I månedsprisen inngår i praksis alt, bortsett fra drivstoff og bompenger. Det betyr at blant annet finansiering, forsikring, trafikkforsikringsavgift, service, dekk og reparasjoner er utgifter som blir dekket i abonnementet. Det er ingen innskudd eller andre investeringer knyttet til bilholdet.

– Du betaler en fast sum i måneden for å disponere en bil som oppleves som din egen. Avtalen kan du si opp når du vil og den omfatter alt det viktige, slik at du kun trenger å forholde deg til ett kontaktpunkt for hele bilholdet, forteller Gisnås.

Målet er at abonnementet skal være et rimeligere alternativ til å eie eller å lease.

– Bilabonnementet forenkler rett og slett det praktiske bilholdet, og fjerner bekymringer knyttet til bil for folk flest, uten at det koster skjorta, sier Gisnås.

Fem fakta om nordmenn og bilhold:

  1. Visste du at det koster 15 kroner i timen å eie egen bil?*
  2. Visste du at vi bruker bilen i gjennomsnitt kun 3,2 prosent av tiden? I løpet av et år står bilen parkert hele 8.480 timer.
  3. Når vi bruker bilen, kjøres den i all hovedsak i nabolaget der vi bor. 60 prosent av alle registrerte kjøreturer er på under 5 kilometer, mens 75 prosent er under 10 kilometer.
  4. For folk med normalinntekt er bilen først og fremst en nyttegjenstand som må til for å få hverdagen til å gå rundt.
  5. Abonnement på bil foretrekkes av flest når leasing, bruktbil og bilabonnement vurderes opp mot hverandre.

Kilder: Smart bilforsikring, SpareBank 1, Perceptor

*Priseksempel: Ny bil til 500.000 kr, timepris første år. 

Mer informasjon om SpareBank 1 bilabonnement 

Kari Gisnås(Sparebank 1><9

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*