Polestar can use Vivaldi web browser( Foto Polestar/ Mynewsdesk)

GØTEBORG, Sverige. Polestar, kjent for elektriske premiumbiler, lanserer nettleseren Vivaldi for Polestar 2. Muligheten til å surfe på internett i bilens infotainmentsystem har vært blant de mest etterspurte funksjonalitetene hos Polestar-eiere. Det er en fullskala nettleser og Vivaldi blir den første nettleseren tilgjengelig for operativsystemet Android Automotive OS.- Jeg synes det er fantastisk at vi kan imøtekomme ønsket fra Polestars community om å integrere en nettleser i Polestar 2 og presentere Vivaldi som en julepresang. Nå har en helt ny verden av nettbasert innhold åpnet seg, inkludert noen av våre favoritt strømmeplattformer, sier CEO i Polestar, Thomas Ingenlath.

Polestar er et uavhengig svensk premium elektrisk bilprodusent grunnlagt av Volvo Cars og Geely Holding i 2017. Polestar har synergier med Volvo Cars og drar nytte av betydelige stordriftsfordeler som et resultat.Selskapet har hovedkontor i Gøteborg, Sverige, og er foreløpig til stede og på veien i 14 globale markeder i Europa. Dermed har Polestar Volvo og kinesisk kapital i ryggen.

Teknologi utviklet i Norge

Nettleseren er utviklet av Vivaldi i Norge som har skreddersydd brukeropplevelsen til den 11-tommer store senterskjermen i Polestar 2 og bilens Android Automotive OS operativsystem. Funksjonalitetene kan sammenlignes med den ordinære nettleseren på mobiltelefonen din* – med navigering i faner, mulighet for strømming og nettshopping, samt viktige sikkerhetstiltak. Vivaldi-nettleseren bygger på fleksibilitet og funksjonaliteter som innebygd annonseblokkerer, personvernvennlig oversettelsesverktøy, notatfunksjon, sikring mot sporing og kryptert synkroniseringfunksjonalitet.- Vi er veldig stolte av å introdusere nettleseren vår for første gang i en bil, og spesifikt samarbeide med en merkevare som Polestar. Ambisjonene våre for teknologi og bærekraft går hånd i hånd. Samtidig vektlegger vi transparens, personvern og samfunnsansvarlig innovasjon. Dessuten er serverne våre lokalisert på Island, et av Polestars nyeste satsingsmarkeder. Som Polestar er Vivaldi også utfordrere, og vi har en skandinavisk tilnærming til design basert på tillit og samtaler med våre brukere, sier CEO i Vivaldi, Jon Stephenson von Tetzchner.Nettleseren Vivaldi for Polestar 2 er tilgjengelig i alle Polestar sine markeder i Europa og Nord-Amerika, og visse markeder i Asia og Oceania**.Funksjonalitetsutvidelsen følger Performance-programvareoppgraderingen til Polestar 2 som ble sluppet i slutten av november, og viser hvordan Polestar sine teknologiske ferdigheter kontinuerlig forbedrer Polestar 2, inkludert brukeropplevelsen av infotainmentsystemet.Dette styrker også posisjonen til Polestar i forkant av sammenslåingen med Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIW and GGPIU), som forventes å gjennomføres første halvdel av 2022.

En helelektronisk SUV

Polestar er som nevnt et uavhengig svensk premium elektrisk bilprodusent grunnlagt av Volvo Cars og Geely Holding i 2017. Polestar har synergier med Volvo Cars og drar nytte av betydelige stordriftsfordeler som et resultat.Selskapet har hovedkontor i Gøteborg, Sverige, og er foreløpig til stede og på veien i 14 globale markeder i Europa, Nord Amerika og Kina. I 2021 utvider Polestar til åtte nye markeder i Europa, Midtøsten, Asia og Oseania. Polestars biler produseres foreløpig på to lokasjoner i Kina og har fremtidsplaner om produksjon i USA.September 2021 annonserte Polestar selskapets intensjon om å noteres på Nasdaq i en business kombinasjon med Gores Guggenheim, Inc. Mer informasjon om avtalen her.I Norge er Polestars hovedkontorer lokalisert i Oslo og selskapet har foreløpig fire Polestar Space i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, samt visning, prøvekjøring og utlevering i Porsgrunn og Tromsø.Polestar produserer to elektriske biler. Polestar 1 er en lavvolum elektrisk ytelseshybrid GT med et karbonfiber ytre, 609 hk, 1000 Nm og en elektrisk rekkevidde på 124 km (WLTP) – den lengste av alle hybridbiler i verden. Produksjonen av denne Bilen, som har etablert seg som en eksklusiv kjøreopplevelse, avvikles i slutten av 2021.Den elektriske fastback-en Polestar 2 er selskapets første helelektriske premium bil som produseres i et høyt volum. Polestar 2s modellserie inkluderer tre varianter med lang- og standard batterirekkevidde på opp til 78 kWh, og og enkelt- og dobbel motordrivlinjer med så mye som 300 kW / 408 hk og 660 Nm.I fremtiden forventes det at Polestar 3, en helelektrisk SUV, vil bli en del av porteføljen sammen med Precept. Precept viser Polestars fremtidsvisjon for bærekraft, teknologi og design. I april 2021 la Polestar frem et viktig mål om å produsere en helt klimanøytral bil innen 2030.

CEO Thomas Ingelath i Polestar(Foto: Mynewsdesk/Polestar)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*