Stein Andre Larner i Com 4 (Foto:Mynewsdesk)

De offisielle tallene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) viser at Com4 tar 44,5% av veksten i første halvår 2019. Com4 økte med 51.660 abonnementer i et marked hvor totalveksten var på 116.160. Com4 vokste med dette raskest av samtlige mobiloperatører i Norge.

Stein André Larner, administrerende direktør i Com4 forteller at Com4 har vokst mest av de norske mobiloperatørene i flere år.

– IoT markedet har vokst med 618.000 abonnement siden 1. januar 2017 hvor Com4 vokser med 331.000 abonnement i samme periode. Det betyr at Com4 har tatt 53,5% av abonnementsveksten innenfor IoT og vokser med det raskere enn alle konkurrentene til sammen. Com4 har nå en markedsandel på 23,3%

Internasjonal vekst

Com4 har allerede etablert kontor i Stockholm og Frankfurt, og forventer betydelig vekst i året som kommer.

– Vi har planer om å åpne kontor i flere europeiske byer i tiden fremover. Stadig flere av våre kunder er globale, og den største veksten kommer derfor til å være utenfor Norge, sier Stein André Larner.

Nye teknologier

Etter at Com4 tidligere i år lanserte mobilteknologiene NB-IoT og LTE-M, har selskapet opplevd stor interesse og etterspørsel.

– Vi er allerede i gang med flere piloter, og vi forventer en stor økning i antall enheter som benytter nevnte teknologier i kommende år. Noe som skyldes at det løser mange av utfordringene med dagens 2G- og 4G-teknologi som krever mye energi og kostbar maskinvare. I følge Analysys Mason vil det i 2028 være 7 milliarder IoT-enheter globalt, og en stor andel av disse vil benytte ny IoT-teknologi, avslutter Stein André Larner.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Stein Andre Larner, administrerende direktør Com4

E-post: stein.andre.larner@com4.no

Telefon: +47 47900777

Om Com4

Com4 AS er en norsk kommunikasjonsoperatør med fokus på mobil datakommunikasjon for profesjonelle brukere. Selskapet opererer et omfattende nettverk og produserer mobile tjenester for en rekke forskjellige bransjer, fra industri, energi til helse og sikkerhet. Som en av Europas fremste operatører innenfor maskin-til-maskin (M2M) kommunikasjon, er Com4 unikt posisjonert til å møte fremtidens krav og utfordringer innen IoT.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*