Jorge Marin http://www.tuttartpitturasculturapoesiamusica.com

Fra august – januar har den meksikanske kunstneren Jorge Marín vist sin utstilling «The Reconstruction of Being» på Aker Brygge. De ti skulpturene har vært plassert i en rute fra klokketårnet ved Nesoddbåten ved Rådhuset i Oslo til Bryggetorget. Nordens Nyheter besøkte Aker Brygge på utstillingens siste dag i ti kuldegrader og med mye publikum.

Serien inneholder blant annet den kjente skulpturen «Wings of Mexico» som tusenvis av mennesker har tatt bilde med. Søker du opp #Wingsofmexico og #Wingsofthecity på Instagram vil du se vingene over hele verden. De begynte å fly i Mexico og har landet i forskjellige byer rundt om i verden – fra Dubai til L.A, Singapore, Madrid, Berlin og mange fler, før de nå har landet i Oslo. Med disse vingene ønsker kunstneren at du skal feire seirene dine, men også at du skal drømme og se ditt eget potensialet som person.

Monumentale vinger

Utstillingen har vært en spektakulær, monumental reise gjennom fragmenter av selvbildet og den egenskapen kunsten har for å skjule sannheten, inspirert av Oscar Wildes ord: «Å avsløre kunst og å skjule kunstneren er kunstens egentlige mål». Utstillingen utforsker også sammenhengen med stedet der kunsten vises frem – et sted der kunsten avslører seg, et sted som gir kunsten muligheten til å både avsløre sannheten den beskriver, samtidig som den forsterker den. Jorge Marín mener ifølge pressemldingen fra Aker Brygge at utstillingen er «en skulpturell dialog med publikum der den som opplever kunsten blir en del av kunsten selv». Et godt eksempel på dette er hans ganske berømte, monumentale vinger, som i en visuell ekstravaganse integreres med det omkringliggende, urbane miljøet og som er en del av denne utstillingen, som er arragert av Aker Brygge og den meksikanske ambassaden i Oslo. JORGE MARÍN (født i México i 1963), er en av de største representantene for meksikansk figurativ kunst idag. Han dykker ned i forskjellige skulpturelle dimensjoner, fra miniatyrer til monumentale verk, som har blitt plassert i offentlige rom i Mexico og i utlandet, og generert en dynamisk dialog mellom kunst og tilskuere.

En av englene til Jorge Marin på Aker Brygge er fotografert i ti norske kuldegrader. (Foto: Tani)

Flyr over muren til USA

Utstillingen har vært utendørs på Aker Brygge fram til slutten av januar. Skulpturene befant seg på kaien foran Nesoddbåten. De er også plassert langs strand-promenaden. To skulpturer står plassert i sidegaten Fjordalléen som leder til Bryggetorget, og på Bryggetorget fant du de siste fire skulpturene, inkludert «Wings of Mexico». Der var det kø siste søndag i januar for å fotografere seg selv med englevinger av metall i en morsom fotomontasje, skriver Nordic News. President Joe Biden i USA har besluttet å stoppe den beryktede muren mot Mexico, og vi tolker Jose Marins utstilling som et håp om at det i fremtiden vil være åpen grenser mellom USA og Mexico, skriver Nordens Nyheter, uten å ha forelagt dette for kunstneren Jorge Marin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*