Mange mosjonister bruker ulike konkurranser som motivasjon, tanken på et fremtidig løp kan være det som får deg å komme over «dørstokkmila» om morgenen. For noen er maratondistansen den store drømmen, mens andre har allerede gjennomført et tosifret antall langløp. Uansett utgangspunkt, så finnes det mange flotte løp i nordiske storbyer.

Gode forberedelser er viktig

Til å begynne med er det greit å avkrefte myten om at maratondistansen er «umulig». Sannheten er at mange mosjonister helt fint kan gjennomføre et maratonløp, forutsatt grundige forberedelser og riktige forventninger.

Av utstyr er det særlig sko som er viktig. Over 42 kilometer på asfalt kan være en belastning for både føtter og hele bevegelsesapparatet. Sko med god demping kan bidra til å gjøre både trening og konkurranse mer behagelig, HOKA sko til dame og herre er et populært alternativ når det gjelder sko med god demping. Legg merke til at forskjellen mellom dame- og herremodeller ikke er begrenset til størrelse, passformen kan også være annerledes – for eksempel i form av at skoen er litt smalere i hælen.

De store løpene – Oslo, København og Stockholm

For nordmenn er det særlig maratonløpene i Oslo, København og Stockholm som kan være ekstra relevante. Det finnes selvfølgelig en mengde andre løp i store og små byer, men å være med å et litt større løp er en skikkelig opplevelse.

Oslo Maraton er en klassiker for norske løpere, som også byr på kortere distanser. Start og mål er selvfølgelig sentralt i byen, og dessuten får du oppleve lange strekninger langs med vannet.

Stockholm Maraton er et annet lett tilgjengelig løp, med start på klassiske Stockholms stadion. Dette løpet lar deg også oppleve mange ulike deler av Stockholm.

København Maraton er selvfølgelig et flatt løp, også sammenlignet med Oslo og Stockholm. Du løper gjennom både Østerbro, Vesterbro, Nørrebro og Frederiksberg.

Helt til slutt: i et stort maratonløp er det lov å bruke god tid. Se etter makstider og resultater fra tidligere år, og disponer løpet med rolig tempo og gode pauser med gåing – for eksempel i forbindelse med drikkestasjonene underveis.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*