Argentinas verdensmestre i fotball 2022( Foto: Nptander)

Lionel Messi har i løpet av en stor del av karrieren blitt sammenlignet med Diego Maradona. Men 35-åringen fra Rosario manglet et VM-gull, en tittel Maradona førte Argentina til i 1986. Det skrver den svenske Fotballkanalen etter Argentinas VM-gull på straffekonkurranse. Dermed har Messi brutt sin VM-forbannelse. Kylian Mbappé som mistet VM-tittelen ble trøstet av Frankrikes president Emmanuel Macron etter kampen, skriver Nordens Nyheter..

Messi, som ble tidenes verdenscupspiller ved avspark, var også på sitt beste i finalen mot regjerende verdensmestere Frankrike, og scoret allerede i det 20. minutt. På straffe. Den franske stjernen Ousmane Dembele ble felt i en duell med Angel Di Maria og berørte en av Juventus-spillerens bein med en liten, liten berøring.

– Jeg synes det er straffespark. Dette er klønete. Dembele tar feil og prøver å reparere skaden. Han kommer mot Di Maria på bakbeina. Detter likner et klassisk krokben fra skolegården. Det er straffe, og det ble straffe, sa kommentator Kim Källström i svensk TV4.

I det 34. minutt kunne en fri Angel Di Maria sende inn 2-0 etter en lynrask kontring. Lionel Messi åpnet opp angrepet ved å koble inn Julian Alvarez. Manchester City-spissen spilte på «den argentiske Skotten»Mac Allister som igjen fant Angel Di Maria

Frankrikes kaptein Diders Deschamps handlet ved å gjøre et dobbeltbytte i ren panikk i det 41. minutt. Olivier Giroud og Ousmane Dembele gikk ut, Marcus Thuram og Randal Kolo Muani kom inn.

VM i fotball i Quatar gikk på skinner( Foto: TV 4)

Stillingen var 2-0 til pause.

– Jeg synes Messi har vært helt enorm, sa C More-ekspert Kim Källström.

Argentina kontrollerte arrangementet til ti minutter gjensto av ordinær tid. Så fikset Kolo Muani en straffe som et lyn fra klar himmel. Den klarte Kylian Mbappé på den aller beste måten. 2-1. Bare et minutt senere slo PSG-stjernen til igjen etter deilig samspill med Marcus Thuram. Leonel Messi og Mbnappe spiller begge på PSG i Paris.

I ekstraomgangene sørget Lionel Messi for 3-2 etter at Hugo Lloris headet inn etter en Lautaro Martinez-avslutning. Frankrike fikk nok en straffe etter en pen hånd på en argentinsk spiller. Fra elleve meter var Kylian Mbappé iskald og scoret hattrick.

3-3 og kampen gikk til straffe.

Der trakk Argentina det lengste strået og vant Qatar World Cup 2022 etter glipp av Aurélien Tchouaméni og Kingsley Coman. Og Lionel Messi fikk dermed sin etterlengtede VM-tittel. Keeperhelten Emiliano Martinez var i tårer etter kampen.