Stig Sæveland (adm. dir. Hedin Automotive), Hallvard Vikeså (påtroppende adm. dir. Bavaria Norge) og Helge Ellingsen (ny adm. dir. Hedin Performance Cars) Foto: Mynewsdesk)

Helge Ellingsen går fra rollen som administrerende direktør i Bavaria Norge til en nyopprettet stilling som administrerende direktør for Hedin’s Porsche virksomhet i Norge, Hedin Performance Cars. Hallvard Vikeså etterfølger Ellingsen.

Ellingsen har vært administrerende direktør i Bavaria Norge siden 2010. Han har på utmerket vis ledet virksomheten, og etterlater seg et selskap som i 2019 omsetter for omtrent 3 milliarder. Bavaria Norge har i dag 350 ansatte, og er den største forhandlergrupperingen for BMW og MINI i Norge. Fremover skal Ellingsen, med solid erfaring og kompetanse, utvikle selskapets Porsche-forhandlere i Norge.

– Vi har gjort noen strukturelle endringer for å sikre at den betydelige kompetansen som sitter i organisasjonen blir fullt utnyttet. I Helge har Bavaria hatt en svært dedikert leder som har lagt ned en imponerende innsats for å bringe selskapet dit det er i dag. En av Helges styrker er å balansere operativt lederskap med strategisk utvikling. Jeg er derfor veldig glad for at han nå har takket ja til å fokusere på Hedin Performance Cars drift i en svært spennende og utfordrende tid for Porsche med høye vekstambisjoner og økt modellutvalg, sier administrerende direktør i Hedin Automotive, Stig Sæveland.

Under Helge Ellingsens ledelse har Bavaria gått gjennom store endringer. Han sier han er stolt over det Bavaria-teamet i Norge har utrettet.

– Det har vært en fantastisk reise hvor vi gjennom målrettet arbeid har økt våre markedsandeler til å bli den største aktøren i Norge, samtidig som at vi har utviklet en kultur som våre konkurrenter misunner oss. Jeg er stolt over det vi har oppnådd. Det er selvsagt vemodig å forlate et selskap jeg vært med å bygge opp, men jeg ser frem til rollen som administrerende direktør i Hedin Performance Cars. Porsche står foran en rivende utvikling hva gjelder modellutvalg og produktbredde, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Ellingsen.

Retur til Bavaria

Fra 1. februar tiltrer Hallvard Vikeså (46) som ny administrerende direktør i Bavaria Norge. Vikeså kommer tilbake til Bavaria etter fem år i stillingen som Divisjonsdirektør maskin og butikk i Felleskjøpet Rogaland Agder. Han har tidligere være salgsdirektør i Bavaria Norge, og gleder til å jobbe sammen med det dyktige laget av Bavaria-medarbeidere igjen. Nå skal han bidra til å utvikle virksomheten videre som toppleder.

– Helge har vært en veldig god kollega og leder for meg. Det er med stor ydmykhet jeg overtar stafettpinnen fra ham. Nå ser jeg frem til å gjøre mitt for at Bavaria skal utvikle seg videre. Det norske bilmarkedet står overfor veldig spennende utfordringer som jeg klør i fingrene etter å ta fatt i. Vi er midt i en elektrisk og digital revolusjon, med utvidet konkurranse. Jeg tror også at vi vil finne fremtidige vekstmuligheter som vi ikke kjenner i dag. Jeg gleder meg til å lede dette arbeidet, sier påtroppende administrerende direktør, Hallvard Vikeså.

– Hallvard har lang erfaring som leder fra flere ulike virksomheter, og kjenner Bavarias strategi, kultur, medarbeidere og produkter svært godt. Han er derfor, uten tvil, riktig mann for jobben, bekrefter Sæveland.

Helge Ellingsen blir adm. dir. i Hedin Performance Cars og gleder seg til å jobbe med varemrket Posche( Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*