Langley ferdigstiller oppkjøp av Bergen Engines fra Rolls Royce(Foto: Bergen Engine/Mynewsdesk)

Motorbygger blir sentral i Langley sin strategi for nullutslipp

Langley Holdings har ferdigstilt oppkjøpet av Bergen Engines konsernet fra Rolls-Royce mot et vederlag på 91 millioner euro. I tillegg har 16 millioner euro i kontanter fra Bergen Engines, blitt beholdt av Rolls-Royce.

Ferdigstillingen av transaksjonen, som ble annonsert 3. august 2021, følger ferdigstillingen av arbeidet med å separere virksomheten fra Rolls-Royce konsernet.

Fra og med 31. desember 2021, overtok Langley formelt Bergen Engines AS som et frittstående konsern, inkludert deres motorfabrikk, serviceverksted og støperi i Norge; motor- og kraftverkdesign; og deres globale servicenettverk og datterselskaper i ni land.

I 2021 omsatte Bergen Engines for rundt 250 millioner euro, med aktiva og passiva fra virksomheten som er presentert som eiendeler holdt for salg i Rolls-Royce Holdings plc sitt konsoliderte balanseregnskap.

Bergen Engines konsernet sysselsetter nærmere 950 ansatte over hele verden, hvorav over 600 er basert ved hovedkontoret og motorfabrikken på Hordvikneset i Bergen.

Bergen Engines vil fremover bli drevet som et frittstående selskap, og vil i tillegg til sine tradisjonelle markeder, fokusere på den raskt voksende sektoren for mikronettverk – et område som står sentralt for Langley sin strategi for nullutslipp.

Bergen Engines vil være kjernen i den nyetablerte Power Solutions divisjonen, og vil jobbe tett sammen med konsernets Italienske Marelli Motori og Tyske Piller Power Systemsdatterselskaper.

Styreleder og CEO av Langley Holdings, Tony Langley sier: – Oppkjøpet av Bergen Engines er et stort steg mot våre mål for nullutslipp. Selskapet har et fantastisk renommé og er svært innovativ i arbeidet med å tilpasse motorene sine til lavutslipps- og utslippsfrie drivstoff. Kombinert med det, passer den raskt voksende sektoren for mikronettverk perfekt med våre langsiktige bærekraftmål.

Da han besøkte Bergen Engines i oktober i fjor, gav Langley sin godkjenning for et forskningsprosjekt på 4 millioner euro, som skal finansieres sammen med Norske myndigheter. AMAZE (Ammonia Zero Emissions) prosjektet vil utvikle bruken av ammoniakk som et alternativt drivstoff for skipsmotorer.

Power Solutions divisjonen er forventet å generere rundt 600 millioner euro av Langley sitt forventede omsetning på 1,3 milliarder euro i 2022. Divisjonen sysselsetter rundt 2 400 av konsernets totalt 5 600 ansatte globalt. https://youtu.be/pui3PzkeR4M

Kommunikasjonsansvarlig Merethe Fjeldsnesi Bergen Engine( Foto: Bergen Engine)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*