Som all annen pokerstrategi, krever det mye trening for å bli god i håndlesing innen poker. Men er det en strategi som det er verdt å lære seg, er det utvilsomt denne. Den kan skille en spiller fra å være middelmådig god til å bli en ekspert.

Noen vil påstå at å besitte ferdigheter innen håndlesing i poker, er den mest verdifulle ferdigheten man kan ha fordi man på denne måten blir tvunget til å vurdere alle mulige utfall av hvert eneste trekk man utfører. La oss se nærmere på tre avanserte teknikker for håndlesing som det vil være verdt å lære seg.

  1. Kjenn din motstander

For å kunne lese kortene til en motstander, bør man gjøre et grundig forarbeid for å bli kjent med hans eller hennes spillestil. Det finnes ingen spillere i et casino som spiller helt fullstendig likt, og det er derfor ikke mulig å lage fastsatte kategorier som alle spillere faller inn under. I tillegg er alt spill situasjonsbasert og vil variere for hver enkelt spiller fra en runde til den neste. Likevel finnes det visse trekk som kjennetegner en spillers stil basert på måten de vanligvis spiller.

Spillere bør kjennetegnes med to typer trekk. Hvorvidt de spiller løst eller tett og måten de spiller kortene på, enten passivt eller aggressivt. Ved å gjøre seg kjent med disse typene av

  1. Begrens mulige kort på hånden

Det vil aldri være mulig å være hundre prosent sikker på hva en spiller sitter med på hånden under poker. Heldigvis finnes det metoder for å begrense mulige kombinasjoner og gjette seg frem til hva motstanderen sitter med. Dette gjør man ved å følge nøye med på alle kortene som frem til gitt tidspunkt allerede har blitt spilt og hva man selv sitter med.

Det krever en god dose konsentrasjon, nøysomhet og fokus for å gjette seg frem til motstanderens hånd. Erfaring kommer også godt med i dette tilfellet. Ved å benytte seg av all tilgjengelig informasjon, kan man begrense kortenes kombinasjon og på denne måten komme nærmere svaret. Den eneste måten å finne ut hva motstanderen sitter med, vil uansett være ved å fysisk se kortene.

  1. Følg med på motstanderens betting-mønster

Hvordan motstanderen plasserer innsatser har mye å si for hva de sitter med på hånden. Mange spillere velger størrelsen på en innsats basert på hvor sterk hånd de sitter med. Noen vil for eksempel tippe stort når de har en sterk hånd, mens smått når de bløffer eller har en svak hånd. Andre spillere kan imidlertid gjøre det stikk motsatte.

Dette vil være en god metode for å lese spillet og motstanderen. Mange av de beste spillerne vet at denne metoden å spille på, kan avsløre hvor gode kort de sitter med. Det vil derfor ikke være like enkelt å lese spilleren ved å kun belage seg på denne strategien. I tillegg er det lurt å vite at andre kan forsøke å lese kortene man sitter med ved å bruke

spillere, vil man bedre kjenne igjen spillestilen til motstanderen, noe som øker sjansene for å lese kortene.

denne teknikken. Et godt tips er derfor å variere innsatsen for å ikke avsløre seg og dermed øke egne vinnersjanser.

Denne artikkelen har 1 kommentar

  1. dette er en fagartikkel og ikke en annonse for spill. a7s nordens nyheter

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*