Siviløkonom Nina Riibe (52) er ny administrerende direktør i Econa fra 15. august. Riibe har sju års erfaring fra Geelmuyden Kiese, sist som leder for de 100 ansatte i Norge. Det siste året har hun vært partner i konsulentselskapet Considium, skriver Econa på sine nettsider.

 Les presentasjonen av Nina her.

Hun skriver at hun alltid har vært opptatt av ledelse og organisasjonsutvikling, og hun sier at hun trives best i lederrollen.

-Nå skal jeg bruke alt jeg har av erfaring og kunnskap gjennom flere år i lederstillinger til å gjøre Econa til den foreningen alle økonomer ser som sin organisasjon, skriver hun i en pressemelding fra Econa..

I Holmenkollstafetten står vi startklare før startskuddet går – fokusert på en ting, å nå målet fortest mulig. Jeg er ekstremt opptatt av å nå mål, også uten joggesko. Målet til Econa er å skape best mulig medlemsnytte. Dette skal både jeg og de ansatte ha som siktemål i alt vi gjør, skriver hun videre.

Må få med flere unge

Organisasjonsgraden blant akademikere er høy, høyere enn i resten av befolkningen. Samtidig har vi en utfordring med at det er de eldste som er mest ivrige etter å organisere seg. Vi må også få med flere unge i Econa. De har minst like stor nytte av å være organisert som de erfarne. Dette blir noe av det viktigste å ta tak i. Vi skal gjøre foreningen relevant for alle, også for de som må prioritere pengene i en anstrengt studentøkonomi.

Mangfold av yrker

Econas strategi skal sikre at vi er relevante nå og fremover. Relevansen endrer seg i takt med hvordan vi jobber, våre preferanser og hele samfunnsutviklingen. Derfor kreves det mye av oss når vi alltid skal ligge et hestehode foran, skriver hun. 

Det finnes ikke noe typisk Econamedlem. Gjennom artikkelserien «Mer enn jobben» viser foreningen frem mangfoldet av hva økonomer er opptatt av, også utenom jobben. Det er variert. Nettopp denne variasjonen – dette mangfoldet av yrker, nivåer og stillingsinnhold – gjør foreningen så interessant. Frivillighet er et annet stikkord mange kjenner seg igjen i. Denne gang kan vi lese om økonomer som har sterke meninger og engasjerer seg i politikk og samfunnsutvikling. De er det også mange av, og foreningen er også bygd opp av engasjement og frivillighet.

-Da jeg hilste på ansatte første gang rett før sommerferien, møtte jeg positive tilbakemeldinger og høye forventninger. Jeg sier til medlemmene i Econa at jeg håper det skal bli like hyggelig å stå foran dere ved juletider som nå, skriver Econa, tidligere Norske Siviløkonomers Forening på sine nettsider.(Foto: av Nina Ribe og styreleder Jan Penne er tatt av Econa). Artikkelen er skrevet av Econa.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*