Michele A. Flournoy er en tøff demokratisk politiker som kan ta over som amerikansk forsvarsminister(Foto:Ndu.Edu)
Michele A. Flournoy er en tøff demokratisk politiker som kan ta over som amerikansk forsvarsminister(Foto:Ndu.Edu)

President Barrack Obama har godtatt USAs forsvarsminister Chuck Hagels avskjedssøknad skriver The New York Times med Forsvarsdepartementet som kilde. Times skriver at Obama bedt Hagel om å gå av, og hans fratreden blir sett i sammenheng med et ønske fra Obama-administrasjonen om å dreie forsvarspolitikken mer i retning bekjempelse av Den islamske staten (IS). Til tross for at presidenten ønsker tøffere tak i utenrikspolitikken er Michele A. Flouroy en av favoritene til å overta som ny amerikansk forsvarsminister.

Trusselen fra ISIS

Trusselen fra Den islamske staten krever en annen kompetanse» enn den Chuck Hagel har utvist.Tjenestemannenen i Forsvarsdepartementet sier til Reuters at Hagel vil bli i stillingen til en etterfølger er klar.Den 68 år gamle forsvarsministeren er det første regjeringsmedlemmet som trekker seg etter at Demokratene mistet kontrollen med begge kamrene i den amerikanske Kongressen tidligere denne måneden. Hagel er den eneste republikaneren i Obamas innerste krets av sikkerhetsrådgivere. Republikaneren var skeptisk til Irak-krigen, han har administrert uttrekkingen av styrker fra Afghanistan og forminsket Pentagons budsjett, skriver NTB med The New York Times som kilde.Nordens Nyheter skriver at det mulig at Barrack Obama lar en republikaner med militær bakgrunn bli forsvarsminister.

Spekulasjoner om en mulig erstatning for forsvarsminister Chuck Hagel, som trekker seg under press, begynte allerede før sin avgang ble rapportert av The New York Times. På toppen av listen finner vi følgende personer: Michèle A. Flournoy: En tidligere statssekretær i forsvaret som var sjef politisk rådgiver for forsvarsminister Leon E. Panetta og en av de høyest rangerte kvinner i Pentagon. Hun fikk strategisk viktige oppgaver etter at Robert M. Gates trakk seg. Da hun trakk seg fra Pentagon i 2011, ble hun beskrevet som en sentrumspolitiker som forfekter et sterkt forsvar, men med en mindre aggressiv amerikansk holdning i utlandet. Hun var en sentral aktør bak tilbaketrekking av amerikanske soldater i Irak. Hun ønsket å bli bli den første kvinne til å lede Pentagon.

John Reed er favoritt

Ashton B. Carter: En tidligere viseforsvarsminister som fratrådte i november 2013. Carters spesialiteter er middelalderhistorie og teoretisk fysikk og mange er usikker på om han er kapabel til å bli Pentagons ekspert på budsjetter og våpen. Han ble hyllet som mannen som beskyttet kjøretøy(MRAP)i Afghanistan fra veibomber. Senator Jack Reed: En demokratiske senator fra Rhode Island og tidligere offiser med Hærens 82nd Airborne divisjonog en tidligere Army Ranger. Reed en innflytelsesrik medlem av Senatets forsvarskomité. I 2007 var han en av de ledende medlemmer av kongressen presser å sette en tidsfrist for tilbaketrekking av amerikanske militære styrker fra Irak. En 2008-profil av The Times David M. Herzenhorn beskrevet Mr. Reed som en «utdannet ved United States Military Academy ved West Point.

Kongressmedlemmet Jack Reed fra Rhode Island kan bli forsvarsminister i USA(Foto: Congress.com)
Kongressmedlemmet Jack Reed fra Rhode Island kan bli forsvarsminister i USA(Foto: Congress.com)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*