Børsanalytikere ventet større tap enn de 1,5 milliarder kronene som flyselskapet Norwegian fikk i underskudd i løpet av første kvartal. Aksjene steg kraftig i verdi på Oslo Børs.

Flyselskapet Norwegian fikk et underskudd på 1489 millioner kroner i første kvartal 2019. I samme periode i fjor tapte selskapet 46 millioner kroner. Ifølge tall fra TDN Direkt ventet analytikerne et minusresultat på bunnlinjen i overkant av 1,6 milliarder kroner i løpet av årets tre første måneder. I første kvartal 2018 tapte selskapet 46 millioner kroner.

Norwegian hadde totale inntekter på 8 milliarder kroner i første kvartal 2019, noe som er tilnærmet det ekspertene ventet. Oslo Børs sender aksjekursen opp etter børsåpning klokka 09.00. Etter en times handel har verdien av aksjene steget med 5,8 prosent. Til sammeligning faller hovedindeksen på Oslo Børs med snaue 0,4 prosent.

Inntektene økte med 14 prosent sammenlignet med fjorårets tre første måneder, blant annet som følge av internasjonal vekst.

Selskapet skriver i rapporten at mål nummer en er å igjen bli lønnsomt, blant annet gjennom å kutte kostnader.

Ledelsen har tidligere uttalt at målet er å tjene penger på bunnlinjen i 2019, men analytikere har uttalt at de ikke forstår eller kan regne seg frem til hvordan det skal bli resultatet for året sett under ett.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier til NRK at problemene med 737 Max-8 flyene gjør det vanskelig å oppnå målet om lønnsom drift i år. Norwegian hentet tidligere i år inn tre milliarder kroner i en aksjeutvidelse for å styrke selskapets egenkapital. Nordens Nyheter skriver i en analyse at lønnsomheten i Norwegian først kan nås neste år.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*