Joar Hagatun, leder for investering i Kron, Storebrands investeringstjeneste.

Mai måned ble preget av en sterkere norsk krone og come-back for Oslo Børs. Verdensindeksen steg med pene 4,5 prosent, men dette ble motvirket av en kronestyrkelse på 4 – 5 prosent mot en euro og dollar slik at den endte i negativt territorie. Det ble investert for totalt 754 millioner kroner i fond via Storebrands investeringstjeneste Kron i mai-måneden, mens uttak var på 127 millioner slik at netto innskudd endte på 627 millioner.

Norge-fond i vinden
På topplisten over de mest populære indeksfondene finner vi i mai for første gang Storebrand Indeks Norge. Fondet følger Oslo Børs hovedindeks, og har i overkant av 10 prosent avkastning hittil i år.

– Globale indeksfond gir betydelig eksponering mot teknologigiganter og kunstig intelligens, og det er en viss nedside dersom gigantene ikke innfrir på de høye forventningene som nå er priset inn. Oslo børs representerer noe helt annet, med en pris/inntjening på 8 og sin konsentrasjon rundt fisk og energi. Verdensindeksen har til sammenligning en pris/inntjening på 21, sier Joar Hagatun, leder for investering i Kron.

Rentefond fortsatt populært
På listen over de mest populære aktive fondene er det en blanding av nisjefond med eksponering mot India, energi og teknologi i tillegg til bredere globale fond. I tillegg er fire av de mest populære fondene rentefond, hvor halvparten er i høyrente og investment grade.

– Høyrentefond har fått inn veldig mye kapital de siste årene, og er fortsatt attraktivt med en effektiv rente på mellom 8 – 10 prosent. Fond med høyere kvalitet tilbyr tilsvarende i overkant av 5 prosent effektiv rente, og kombinert med betydelig lavere skattebelastning for privatpersoner enn aksjefond er det et fornuftig tilskudd i de fleste porteføljer som også bidrar til å redusere totalrisikoen, sier Hagatun.

Mest kjøpte indeksfond:

1 Kron Indeks Global
2 DNB Global Indeks
3 KLP AksjeGlobal Indeks
4 Storebrand Global Indeks
5 Storebrand Indeks – Norge
6 iShares Core S&P 500 UCITS ETF
7 Storebrand Indeks – Alle Markeder
8 DNB USA Indeks
9 DNB Europa Indeks
10 KLP AksjeEuropa Indeks

Mest kjøpte aktive fond:

1 DNB Teknologi
2 Alfred Berg Nordic High Yield
3 Alfred Berg Global
4 Alfred Berg Gambak
5 KLP FRN
6 BGF World Energy
7 Landkreditt Høyrente
8 Arctic Return Class
9 Nordea Stabile Aksjer Global Etisk
10 DNB Fund – India

Mest solgte fond:

1 KLP Likviditet
2 Holberg Kreditt
3 Alfred Berg Indeks
4 Holberg Likviditet
5 KLP AksjeNorge Indeks
6 Alfred Berg Likviditet
7 iShares Digitalisation UCITS ETF
8 BNP Paribas Disrpt Tech
9 Alfred Berg Obligasjon
10 DNB Likviditet

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*