Kristin Bjella er ny styreleder i Ruter. Foto: Hjort

Styret i Ruter har i dag konstituert Kristin Bjella som ny styreleder. Jens Ulltveit-Moe er konstituert som ny nestleder i Ruters styre.

Kristin Bjella er advokat og partner i advokatfirmaet Hjort. Hun har tidligere arbeidserfaring fra Justisdepartementets lovavdeling, domstolen, Haavind AS, og omfattende styreerfaring. Bjella har vært nestleder i Ruters styre siden generalforsamlingen i april 2021.

Endringen skjer som en følge av at Sigurd Grytten etter en helhetsvurdering besluttet å gå av som styreleder i Ruter med virkning fra i dag.

– Jeg vil takke eiere og administrasjonen i Ruter for et godt samarbeid og se

tilbake på min femårsperiode som styreleder med stor glede, sier Grytten.

– Hele styret har satt stor pris på Sigurd Grytten som styreleder og hans innsats for selskapet gjennom mange år. Han har betydd mye for selskapets utvikling og framskritt de siste årene og det står det stor respekt av, sier, Kristin Bjella.

– Sigurd har vært en kunnskapsrik, engasjert og visjonær styreleder som jeg har satt stor pris på å samarbeid med. Han har vært opptatt av å forstå kundens behov i dag og i framtida og å gi Ruter de beste forutsetningene for å lykkes med å innfri dem, legger hun til.

Slik styrer svenskene trafikken

Region Stockholm driver visse aktiviteter i selskapsform. Eierstyring skjer blant annet gjennom eierskapsdirektiver vedtatt av regionrådet. Selskapene ledes av et styre med tillitsvalgte og personalrepresentanter som fastsetter den langsiktige retningen. Ledelsen og administrerende direktør har ansvar for den daglige driften og sørger for at styrets vedtak gjennomføres. Region Stockholm har ansvaret for SL, Stockholms Lokaltrafik og ambulansekjøring til flere sykehus i egne selskaper.

Fjerde januar 2023 økes de svenske prisene på enkelte billetter i de delene av sortimentet som bl.a. gjelderArlanda. SL-billetter påvirkes ikke av prisjusteringen. Her viser vi de nye prisene. Nederst på siden finner du lenker til mer generell informasjon om billetter for å reise til og fra Uppsala fylke og til og fra Arlanda lufthavn. I Norge drøfter myndigheter og selskaper om hvordan Flytoget til Gardermoen og VY skal organiseres. Svenskene har i større grad bygget opp dette omkring en konsernsmodell, skriver Nordens Nyheter.

Aida Hadzialis(s) er regionråd i Region Stockholm(Foto: Anna Molander)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*