Konsernsjef Eirik Lie Kongsberg-gruppen(Foto: Kongsberg-gruppen)

Kongsberg Defence & Aerospace skal levere den fjernstyrte våpenstasjonen Protector til det canadiske forsvaret, skriver NTB.

Protector vil bli integrert i Canadas pansrede kjøretøyer, skriver Kongsberg i en pressemelding.

Canada kjøpte også våpenstasjoner fra Kongsberg i 2005, 2012 og 2014.

– I denne usikre og utfordrende tid i verden er vi glade for å vinne denne kontrakten under covid-19-pandemien. Vi har en langsiktig ordrereserve og et solid fundament for fremtiden, sier administrerende direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence & Aerospace i pressemeldingen.

Regjeringen frem den nye langtidsplanen for Forsvaret. Planen legger opp til at Forsvaret skal styrkes med 16,5 milliarder kroner over de neste åtte årene. – Norge er et fellesskap. Sammen møter vi de utfordringene vi blir stilt overfor. Regjeringen vil fortsette arbeidet med å bygge et forsvar med styrket forsvarsevne og høyere beredskap. Et bærekraftig forsvar som kan møte sammensatte utfordringer og støtte samfunnet gjennom ulike kriser, sier statsminister Erna Solberg.

Generalmajor Eirik Kristoffersen (51) ble utnevnt til ny forsvarssjef. Han vil etterfølge admiral Haakon Bruun-Hanssen som går av med pensjon i august i år. – Eirik Kristoffersen er en forsvarssjef for vår tid. Han har de rette egenskapene for å lede Forsvaret fremover, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Eirik Kristoffersen er utnevnt til ny norsk Forsvarssjef( Foto: Hans Tjosvold, Forsvaret)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*