Kroningen av kong Charles III og dronning Camilla av England lørdag 6. mai i Westminister Abbey var en storslagen forestilling som klippet ut av et Shakespear-stykke. Forestillingen ble gjennomført uten demonstrasjoner fordi ledelsen av republikanerne i Storbritania var tatt hånd om før selve kroningen. Det var BBC som sto for TV-produksjonen.

Sveriges kong Carl Gustav og kronprinsesse Victoria hadde fått en fremtredende plass fordi svenskekongen var den eldste av de besøkende monarkene. Hele seansen ble behørlig vist på svensk fjernsyn, mens VG-TV sendte hele kroningsermonien. Kronprins Haakon med Mette Marit fikk ingen fremtrenede oppmerksomhet i det engelske regnværet.

VGTV sendte steremonien direkte:

  • Kroningen foregikk i kirken Westminster Abbey i London lørdag med 2000 spesielt inviterte gjester til stede. Kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) repressenterte Norge.
  • Sikkerhetsoppbudet er enormt og har fått betegnelsen «Operation Golden Orb». 29.000 politibetjenter vil være utstasjonert, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det er flyforbud over byen.
  • Kongeparet kjører med hest og vogn i en to kilometer lang prosesjon fra Buckingham Palace til kirken.
  • På vei til kirken brukte kongeparet vognen med navnet Diamond Jubilee State Coach. ( Se privat foto
  • Mange tusen soldater deltok i prosesjonen.

Associated Press og Hugo Barnard har fotografert Kong Charles III og dronning Camilla. Bildet av vognen som fraktet kongeparet til seansen eies privat av A/S Nordens Nyheter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*