Dr. Elmar Degenhart i Continental
Dr. Elmar Degenhart i Continental

 

Continental utøker sin globale industrielle virksomhet og kjøpe Veyance Technologies Inc i Ohio, USA for 12 milliarder kroner(1,4 milliarder Euro).Den internasjonale dekkprodusenten og leverandøren til bilindustrien, kjøper den globale gummi-og plastprodusenten via The Carlyle Group i Washington DC. Det norske oljefondet eier aksjer for 1,7 milliarder norske kroner i Continental AG, som tilsvarer 1,33 prosent av antall aksjer, skriver Nordens Nyheter.

Continental hadde en omsetning på ca 1,5 milliarder Euro  i 2013,og 90 prosent av omsetningne skjedde i andre bransjer enn bilindustrien . Veyance har 27 produksjonsselskaper rundt om i verden og en arbeidsstyrke på ca 9000 ansatte i egne selskaper. Kjøpet må godkjennes av de ansvarlige myndighetene i Europa og USA, ifølge en presemelding fra selskapet.

<p>Vertikal integrasjon<p>

Dr.Elmar Degenhart, styreleder i Continental, Hanover sier til Nordens Nyheter at Veyance virksomhet og geografiske tilstedeværelse utfyller Continentals globale virksomhet. Han sier videre at den planlagte integrasjonen av Veyance i Contitech-Divisjonen vil utøke selskapets posisjon innen gummiteknologi på verdensbasis. Han  legger til at oppkjøpet vil gjøre det mulig for Continental å komme et skritt nærmere målet om å øke salget til industrikunder og private sluttbrukere.Contitech tar sikte på å få 60 prosent av omtsetningen utenfor bilbransjen i fremtiden. Dette vil gi et positivt bidrag til bedriftens lønnsomhet når transaksjonen er avsluttet. Kjøpet vil bli finansiert med kontanter og tilgjengelig kredittkanaler.

 

Heinz-Gerhard Wente, styremedlem i Continental AG og konsernsjef i Contitech-divisjonen sier at Veyance Technologies vil utfylle Contitech-divisjonen på viktige markeder der selskapets tilstedeværelse er begrenset, spesielt i USA og Sør- Amerika. Produksjonsanlegge i Mexico, Canada,Kina,Australia og Sør- Afrika vil gi nye muligheter for forretningsenheter med global tilstedeværelse, noe som vil gi posite effekter av fusjonen.

<p>Blir mer effektive<p>

Martin Sumner, administrerende direktør i The Carlyle Grouper sier han er stolt overhva Veyance ledergruppe har oppnådd og mener at kombinasjonen av Veyance og Continental vil møte kundenes behov mer effektivt verden over. Contitech og er Veyance får trolig tilsammen ca ca 5,4 milliarder Euro i omsetning, og vil sysselsetter om lag 39.000 mennesker over hele verden . Veyance Technologies oppnår halvparten av sin omsetning i USA . Andre viktige markeder er Latin -Amerika, Afrika,Kina og flere asiatiske land der konsernet selger transportbånd,slanger,drivremmer og luftfjærer .

John S. Hamilton , Chief Executive Officer i Veyance Technologies Inc.sier til Nordens Nyheter at  Contitech og Veyance plasser godt  til hverandre. Han sier videre at selskapene er komplementære geografisk og produktmessig , og bringer sammen organisasjoner og kulturer som holder sine forpliktelser overfor kunder, ansatte og lokalsamfunn . Han sier at han ser frem mot å bli verdifulle medlemmer av Contitech-teamet slik at man kan fortsette å bygge på en felles kultur for innovasjon og gi kundeneden verdien de fortjener, skriver Nordens Nyheter . »

CEO Martin Sumner i Carlyle
CEO Martin Sumner i Carlyle

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*