Direktør Karsten Kallevig styrer eiendomsinvesteringene i Norges Banks Investment Management(Foto:Wikipedia)
Direktør Karsten Kallevig styrer eiendomsinvesteringene i Norges Banks Investment Management(Foto:Wikipedia)

Oljefondet kjøper en eierandel på 45 prosent i de tre bygningene 601 Lexington Avenue i New York, Atlantic Wharf Office Building og 100 Federal Street i Boston.Prisen er på 1,5 milliarder dollar kontant, rundt 9,5 milliarder kroner, og den den amerikanske eiendoms-trusten Boston Properties, er selger av eiendommen. NBIMs eiendomsportefølje til opp mot 70 milliarder kroner, og porteføljen skal utgjøre fem prosent av oljefondet, som har en verdi på 5600 milliarder kroner totalt, skriver Nordens Nyheter.

Felles selskap

Et felles selskap vil bli dannet for hvert av byggene, der Boston Properties beholder eiendoms- og utleiedriften for selskapene, ifølge en melding. – Vi gleder oss å over å utvide vårt viktige samarbeid med Norges Bank Investment Management, sier Boston Properties-sjef Owen D. Thomas i en kommentar.Han legger til at salget er et ledd i selskapets strategi om å resirkulere kapital fra eksisterende eiendommer inn i nye utviklingsprosjekter, skriver Dagens Næringsliv.

Førti-seksti

Fra før har oljefondet kjøpt 33 Arch Street og One Financial Center i Boston. I sommer kjøpte fondet sammen med Metlife One Beacon Street i samme by.Toppsjef Yngve Slyngstad i NBIM lovet nylig å øke eiendomsinvesteringene med én milliard kroner hver uke i snitt de neste tre årene, tilsvarende 150 milliarder kroner.
Vil Øker i eiendom

– Vi sikter på i de tre neste årene å øke våre investeringer i eiendom med omlag én prosent av fondets verdi hvert år. Det er med andre ord, omlag femti milliarder kroner i året, eller omlag én milliard kroner hver uke, sa Slyngstad på NBIMs andrekvartalspresentasjon. Direktør Karsten Kallevig leder eiendomsdelen i NOrges Banks Investment Management. Grovt regneet har oljefondet plassert 60 prosent i aksjer og førti prosent i obligasjoner. Nå øker eiendomsporteføljen, trolig på bekostning av obligasjoner, som med lav rente har dårlig avkasning, kanskje i ti til femten år fremover, skriver Nordic News.

Direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank satser alt mer på eiendom, og selger ut obligasjoner(Foto:Norges Bank)
Direktør Yngve Slyngstad i Norges Bank satser alt mer på eiendom, og selger ut obligasjoner(Foto:Norges Bank)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*