Kina vil være en mer attraktiv investeringsdestinasjon for globale investorer i 2024 til tross for de økonomiske advarselsskiltene, spår administrerende direktør og grunnlegger av en av verdens største uavhengige finansiell rådgivning, kapitalforvaltning og fintech-organisasjoner.

Disse spådommene kommer fra Nigel Green fra deVere Group, etter at Beijing torsdag bekreftet ytterligere økonomisk støtte til Kinas beleirede eiendomsmarked og utviklere, inkludert hardt rammet Country Garden. Shenzhen, Kinas viktigste industrielle knutepunkt, har også avduket nye boligkjøpstiltak for å støtte det kritiske markedet ytterligere. Det kommer også ettersom Reuters utelukkende rapporterer at offentlige rådgivere skal anbefale vekstmål for 2024 på 4,5–5,5 %. DeVere-sjefen sier: «Den markante nedgangen i verdens nest største økonomi, hjem til 1,4 milliarder mennesker, har vært en enorm internasjonal fortelling de siste to årene.

Fall i verdensökonomien

«Kinas andel av verdensøkonomien har falt med 1,4 % i denne perioden – det største fallet siden 1960-tallet. «Dette betyr ikke bare for Kina, men resten av verden, siden det er den største handelspartneren av 140 land og regioner globalt.» Mye av fokuset har vært på nedgangen i landets eiendomsmarked, som utgjør en betydelig andel av økonomien, og de demografiske og arbeidsledighetsutfordringene som økonomien står overfor. Men de økonomiske røde flaggene begynner å blinke mindre sterkt sier noen eksperter, og dette vil ikke gå upåaktet hen av globale investorer. «Eiendomssektorens belastning på Kinas BNP har krympet fra 4 % i 2022 til for tiden mindre enn 2 %,» sier Nigel Green. «I tillegg viser Beijings ytterligere støtte til markedet som ble kunngjort på torsdag at de er forpliktet til å bidra til stabilitet, øke likviditeten, forhindre systemrisiko og unngå smitte. «På dette bakteppet av regjeringens stadig mer proaktive politikk, som stimuleringstiltak og målrettede reformer, er det sannsynlig at Kina igjen vil bli et mer attraktivt reisemål for globale investorer.» Det er også andre «trekkfaktorer» involvert som forventes å bli zoomet inn på neste år. «Investorer, inkludert multinasjonale selskaper, har unngått verdens nest største økonomi de siste par årene, men dette kan endre seg igjen etter hvert som det grunnleggende kommer tilbake i fokus,» bemerker deVere-sjefen.

Ser bedre ut for Kina

«Kina fortsetter å møte alvorlige utfordringer, men de økonomiske problemene begynner å se mindre sterke ut enn de har gjort de siste to årene, ettersom Beijing ser ut til å bli stadig mer proaktiv på den essensielle eiendomssektoren. «Dette vil sannsynligvis trekke oppmerksomheten til investorer i 2024,» konkluderer Nigel Green. -ENDER- t: +44 207 1220 925 Twitter: @PriorConsults.

Foto: Xi Jangping fotografert in Khazakstan av Government China.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*