Statsminister Keir Starmer (foto: Gov.UK) vil endre kursen for United Kingdom etter valgseieren i Storbritannia. Her er et utdrag av talen til statsministeren: God ettermiddag Jeg har nettopp returnert fra Buckingham Palace.Der jeg tok imot en invitasjon fra Hans Majestet Kongen for å danne den neste regjeringen til denne store nasjonen da Keir Starmer holdt sin første tale som statsminister på trappene til Downing Street. 

Jeg vil takke den avtroppende statsministeren, Rishi Sunak. Hans prestasjon som den første britiske asiatiske statsministeren i vårt land. Den ekstra innsatsen bør ikke undervurderes av noen. Den hyller vi i dag...

Og vi anerkjenner også engasjementet og det harde arbeidet han tilførte sitt lederskap.Men nå har landet vårt stemt, og bestemt at det skal bli en forandring for nasjonal fornyelse, og en retur av politikk til offentlig tjeneste.Når gapet mellom ofrene som gjøres av mennesker og tjenesten de får fra politikere,blir så stor. Det fører til en tretthet i hjertet av en nasjon, sa britenes nye statsminister i sin tiltredelsesavtale.


Tror på en bedre fremtid.

En drenering av håpet, ånden, troen på en bedre fremtid,at vi må gå videre, sammen når, dette såret,Denne mangelen på tillit, kan helbredes ved handlinger ikke bare ved ord. Jeg vet det, og at akkurat dette må til.
Men vi kan starte i dag, med den enkle erkjennelsen at offentlig tjeneste er et privilegium, og at myndighetene deres bør behandle hver enkelt person i dette landet med respekt.

Tror på britisk måtehold

Vi vil bære ansvaret for din tillit når vi gjenoppbygger landet vårt.
Men enten du stemte Labour eller ikke, faktisk - spesielt hvis du ikke stemte på oss, sier jeg direkte til deg: Politikk kan være en kraft for det gode – det skal vi vise. Og det er slik vi skal styre. Country først, fest nummer to. Men hvis jeg skal være ærlig...Tjeneste er bare en forutsetning for håp. Og det er sikkert klart for alle...
At landet vårt trenger en større tilbakestilling.En gjenoppdagelse av hvem vi er. For uansett hvor voldsomme historiens stormer.En av de store styrkene til denne nasjonen.Har alltid vært vår evne til å navigere en vei gjennom til roligere farvann. Og likevel avhenger dette av politikere. Spesielt de som står for stabilitet og måtehold - som jeg gjør...

Vi må erkjenne erkjenne at vi må endre kurs.Jeg sier direkte til deg.Min regjering vil tjene deg. Politikk kan være en kraft for det gode – det skal vi vise. Og det er slik vi skal styre. Country først, fest nummer to. Men hvis jeg skal være ærlig. Tjeneste er bare en forutsetning for håp.
Og det er sikkert klart for alle.At landet vårt trenger en større tilbakestilling...

Nasjonens styrke
En gjenoppdagelse av hvem vi er. For uansett hvor voldsomme historiens stormer. En av de store styrkene til denne nasjonen.Har alltid vært vår evne til å navigere en vei gjennom til roligere farvann. Og likevel avhenger dette av politikere. Spesielt de som står for stabilitet og måtehold - som jeg gjør. Å erkjenne når vi må endre kurs. Vi har slått det blinde øyet mens millioner gled inn i større usikkerhet.
Sykepleiere, byggherrer, sjåfører, pleiere. Folk som gjør det rette
Jobber hardere enn noen gang.Gjenkjent - i øyeblikk som dette, før.
Men så snart kameraene slutter å rulle.Livene deres blir ignorert.

Jeg vil si det veldig tydelig til de menneskene: Vi må stå Står sammen igjen. Med ansiktet ned, som vi så ofte har gjort i fortiden vår, alle utfordringene i en usikker verden. Engasjert – til en rolig og tålmodig gjenoppbygging. Med respekt og ydmykhet. Jeg inviterer dere alle, til å å bli med i denne tjenesteregjeringen...

I oppdraget med nasjonal fornyelse. Arbeidet vårt haster.Og vi begynner i dag.

Publisert Downing Street 10 London W.1. 5. juli 2024

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*